İşte Google Allo'da güvende hissetmenin yolu!

Google Allo'da mesajlarınızın üçüncü kişiler tarafından okunmayacağından emin olun!

İşte Google Allo'da güvende hissetmenin yolu!

Google, geçtiğimiz Çarşamba günü Allo adlı yeni bir mesajlaşma uygulamasının duyurusunu yaptı. Şimdiye kadar oldukça olumlu geri dönüşler alan uygulama kullanıcıların bir bot'tan bilgi edinmesine, arkadaşlarına doodle göndemelerine ve yazı boyutlarını diledikleri gibi ayarlamalarına olana tanıyor. Diğer yandan bu yeni uygulamanın ne kadar güvenli olduğu ve kullanıcı gizliliğine verdiği önem de bir soru işareti oluşturmaya başladı.

Allo'nun varsayılan ayarları kullanıcıların mesajlarını Google'ın sunucularında depoladığını gösteriyor. Bu da söz konusu mesajlara teknoloji devi tarafından erişilebileceği anlamına geliyor. Bu da haliyle Google'ın Allo'ya dair Mayıs'ta yaptığı ve bu mesajların kalıcı olarak depolanmayacağı duyurusunu akıllara getiriyor.

Google yetkilileri duruma bir açıklık getirmek adına şu açıklamayı yaptılar:

"Kullanıcılara Google Allo'daki verilerine dair bir şeffaflık ve kontrol olanağı sunuyoruz. Bu noktada basit bir yaklaşımımız var; sohbet geçmişiniz siz onu silmeyi seçene kadar kayıtlı duruyor."

Allo'da gizlenmek için yapmanız gerekenler

Güvenlik açısından endişeleri olan kullanıcılar ise bu tarz uygulamaların uçtan uca şifreleme tekniği kullanmalarını ve sizden ve mesajın alıcılarından başka kimsenin bunları okumadığından emin olunması gerektiğini savunuyor. Google Allo da aslında böyle bir şifreleme altyapısına sahip, fakat bunu aktive etmek için bazı ayarlamalar yapmak gerekiyor.

İlk olarak Google'ın erişmesini istemediğiniz mesajları ya da sohbetleri manuel olarak silmeniz mümkün. Yapmanız gereken bu mesajlar ya da sohbetlerin üzerine gelerek basılı tutup ardından sağ üst tarafta çıkan çöp kutusu simgesine dokunmak. Aynı şeyi bu mesajları alan kullanıcılar da yapmak zorunda.

Gizli (Incognito) Mod'a geçmek için de yeni bir sohbete başladığınızda bu modu seçmeniz yeterli. Böylece sohbetinizin uçtan uca bir şifrelemeyle korunmasını sağlayacaksınız. Bu modun tek olumsuz yanı ise uygulamayı sıra dışı yapan bazı AI özelliklerinden sizi mahrum bırakması.

Diğer bir seçenek ise mesajların alıcılar tarafından okunduktan sonra belirlediğiniz bir sürenin ardından otomatik olarak silinmesi.

Cenk Atlı

Okuyucu Yorumları

Toplam 3 Yorum

gizli yapamadım.gizli sohbet diyorum kişi listesine erişilemedi diyor

Kullanan 3 kişi mi gizlenecek. Zaten kullanılmıyor ki, gizlilik için üzülesin...

Google güven olmaz. Reklam ve para için herşeyi yapabilir.

Sen de yorum yaz

CHIP'i Takip edin
E-Posta listemize katılın

İlginizi çekebilir