İşte Google'ın Android N için kullandığı ad!

KitKat, Lollipop, Marsmallow... Peki sıradaki Android N'nin N'si hanhi tatlıyı işaret ediyor?

İşte Android N'nin kod adı!

Teknoloji devi Google, Android işletim sisteminin sıradaki sürümü Adnroid N'in ilk Geliştirici Ön izlemesi'ni geçtiğimiz hafta yayınlayarak bir sürpriz yapmıştı.

Beklenenden çok daha erken gelen bu ön izlemenin aslında Mayıs'ta gerçekleşecek Google etkinliği I/O 2016'da görücüye çıkarılacağı tahmin ediliyordu. Şimdilik "Android N" adıyla bilinen bu yeni sürümün resmi duyurusu yapıldığında daha önceki Android sürümleri gibi "lezzetli" bir ada sahip olacağı düşünülüyor.

Bu konudaki söylentiler ise şimdiden dolaşmaya başladı. Android Police'de yayınlanan habere göre, Google'ın bu yeni sürüme henüz kendi çalışanları arasında 'New York Cheesecake' adını taktığı ve hatta bunun baş harfleri 'nyc'nin de Android Open Source Project'deki (AOSP) kaynaklarda görülmeye başlandığı belirtiliyor.

Fakat yine de bu kod adının resmi ada dönüşeceğine kanaat getirmek için henüz çok erken. Zira daha önce KitKat, Lollipop ve Marshmallow için Google'ın kullandığı kod adları sırasıyla şöyleydi: 'Key Lime Pie' (klp), 'Lemon Meringue Pie' (lmp), 'Macadamia Nut Cookie' (mnc).

Okuyucu Yorumları