İşte HTC'nin sanal gözlüğü Vive!

HTC Vive sanal gözlüğü Türkiye'de tanıtıldı!

İşte HTC Vive!

Mobil inovasyon ve tasarımda dünya lideri HTC, ilk kez geçtiğimiz Mart ayında Barcelona'da gerçekleştirilen Dünya Mobil Kongresi'nde tanıttığı HTC Vive sanal gözlüğünü, Türkiye'de ilk kez medya, iş ortakları ve tüketicilerle buluşturdu. Lanse edildiği günden bu yana Gamescom dahil katıldığı tüm teknoloji fuarlarında en iyi donanım ödüllerini toplayan HTC Vive, Türkiye'de deneyimleyen tüm profesyoneller ve tüketicilerden tam not aldı. HTC Vive, 2015 yılı sonunda tüm dünyada tüketicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Dünyada Bir İlk!

Portal, Half-Life gibi çığır açan oyunların ve oyun platformu Steam'in yaratıcısı olan Valve ortaklığı ile geliştirilen HTC Vive'ın, oyun dışında iletişim, seyahat, eğitim, sağlık, hatta alışveriş gibi alanlarda yepyeni ufuklar açması bekleniyor. SteamVR ile çalışan HTC Vive, dünyada 360 derece oda ölçeğinde sanal gerçeklik deneyimini mümkün hale getiren ilk ve tek cihaz olarak dikkat çekiyor. PC platformunda satışa sunulan ilk sanal gerçeklik gözlüğü olan HTC Vive ayrıca sanal gerçeklik deneyimi için tasarlanan ilk kablosuz kontrol cihazları ile birlikte satışa sunulacak.

HTC Türkiye Ülke Müdürü Canan Taşar, HTC'nin insanların dünya ve birbirleri ile etkileşime geçme, iletişim kurma biçimlerini tamamen değiştirmeye adanmış bir şirket olduğunu belirterek, Valve ile stratejik ortaklık yoluyla geliştirilen HTC Vive'ın insanların hayalini gerçeğe dönüştürdüğünü ve sanal gerçeklik teknolojisi ileriye taşıdığını belirtti. Taşar, ayrıca "Kurulduğu günden beri akıllı telefonların tüm dünyada geniş kitlelere ulaşması için teknolojiler geliştiren ve birçok ilkin atına imza atan HTC, şimdi de sunduğu sanal gerçeklik deneyimiyle insanların birbirleri ile iletişim kurma yöntemlerinde yeni bir devrimin öncülüğünü yapıyor" dedi.

Yüksek kalite grafik, saniyede 90 karelik video ile müthiş bir deneyim

HTC Vive, bir sanal gerçeklik paketinde görülebilen en kapsamlı deneyimi sunarak insanları bir anda başka dünyaların içine yerleştiriyor. HTC ve Valve, Hareket Algılayan Kontrol Birimleri ile Tam Oda Ölçeğinde 360 derece çözümü hayata geçirerek, ayağa kalkıp etrafta dolaşmanıza ve sanal alanınızı keşfetmenize, nesneleri her açıdan incelemenize ve çevrenizle gerçek anlamda etkileşime girmenize imkân veriyor. Performans için yeni bir temel ölçüt belirleyen gözlük, yüksek kaliteli grafik, saniyede 90 kare video gibi benzersiz bir deneyim sunuyor.

HTC aynı zamanda kendinizi sanal çevreniz ile tek vücut halinde hissetmenizi sağlayacak yeni kablosuz VR kontrol birimlerini de hayata geçiriyor. Çift olarak sunulan yeni HTC Steam VR Kontrol Birimleri geniş bir sanal gerçeklik deneyimi sunacak şekilde çok yönlü olmak üzere tasarlanıyor. Tipik oyun kontrol birimlerinin aksine, HTC Steam VR Kontrol Birimleri'nin kullanımı basit ve sezgisel olduğundan herkesin deneyimi en üst düzeyde yaşamasını sağlıyor.

Oyun ve ötesi

Vive Geliştirici Sürümü'nün beta versiyonları daha şimdiden aralarında Vertigo Games, Bossa, Barry –Fireproof, Dovetail Games, Wemo Labs, Google, Steel Wool Games ve Owlchemy'nin de bulunduğu dünyanın en iyi oyun geliştiricilerinden bazılarından zengin eğlence içeriği de yarattı.

Oyun deneyimleri her ne kadar VR evreninin temel unsuru olsa da, oyunun ötesindeki potansiyel sınırsız. Sanal gerçeklik için daha geniş bir vizyonu gerçekleştirmeyi vadeden HTC ve Valve, günlük deneyimlerin dönüşümünde gerçek bir fırsat da görüyorlar. Bu teknoloji sayesinde seyahat, bir oyunda yer alma, arkadaşlar ile buluşma, hatta alışveriş bir daha eskisi gibi olmayacak. HTC ve Valve bu vizyonu gerçeğe dönüştürebilmek için Google, HBO ve Lionsgate'in de aralarında yer aldığı önemli içerik üreticiler ile birlikte çalışmaya devam ediyor.

Okuyucu Yorumları