İşte Huawei Kirin 970 ve Sundukları!

Huawei, uzun zamandır konuşulan Kirin 970'ini nihayet, resmi olarak tanıttı!

İşte Huawei Kirin 970 ve sundukları!

Birçok söylenti ve resmi olmayan gösteriminden sonra, Huawei'nin Kirin 970 SoC'u sonunda IFA 2017'de resmi çıkışını yaptı. Huawei'nin CEO'su Richard Yu, katılanlara en yeni işlemcisini yakından göstermekle kalmadı, aynı zamanda yapay zeka ile ilgili gelecek planlarından da bahsetti.

Yu'ya göre: "Akıllı telefonların geleceğine baktığımızda, yeni ve heyecan verici bir çağın eşiğinde olduğumuzu görüyoruz. Mobil AI = Cihazdaki AI + Bulut AI. Huawei, çipleri, cihazları ve bulutu destekleyen uçtan uca özellikleri geliştirerek akıllı cihazları gerçekten akıllı yapmaya kendini adadı. Hedef, çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak. Kirin 970, cihazlarımıza güçlü AI özellikleri getirecek yeni gelişmelerden ilk adım. Bu özellikler rekabette onları çok ileriye taşıyacak."

Kirin 970'e gelince... 10nm'lik çip 8 çekirdekli bir işlemci taşıyor, ayrıca 12 çekirdekli bir GPU'su var ve 5.5 milyar transistöre sahip. Bu, firmanın ilk "Neural Processing Unit (NPU)" taşıyan "mobil AI hesaplama platformu" olacak. Cortex-A73 CPU'ya göre, 25 kat daha fazla performans sunacak ve 50 kat daha efektif olacak.

Firma, etkinlikte bir cihaz tanıtmadı. Cihaz açıklamalarını 16 Ekim'de Münih'de Mate 10 ve Mate 10 Pro'yu açıklamaya saklıyor olabilir.

Okuyucu Yorumları