İşte Lollipop'taki yeni güvenlik işlevleri!

Googlee, Android'in en son sürümü Lollipop'a dahil ettiği bu önemli özelliklerini detaylandırdı!

Lollipop bunları da yapacak!

Arayüzü yenilenen, bir dizi yeni özellikle gelen Android Lollipop'ta güvenliğe yönelik de önemli geliştirmeler var. Android 5.0, telefonunuzdaki verileri koruyacak birkaç yeni yöntem sunuyor.

Android'in en son sürümündeki güvenlik işlevlerini vurgulamak isteyen Google, onları detaylı biçimde anlattı. Yeni özelliklerden bir tanesi olan Smart Lock, cihazınızın kilidini Bluetooth veya NFC'li bir cihazla açmanıza izin veriyor (örneğin Android Wear'lı bir saat). Güçlendirilen SELinux gereksinimi ise kötü amaçlı bir uygulamanın tüm sistemi ele geçirme ihtimalini düşürüyor.

Daha önceden de bildiğimiz gibi Android Lollipop, yeni cihazlarda varsayılan olarak tüm cihazınızı şifreliyor ve bunu donanımsal güvenlik ile bütünleştiriyor. Bu, hırsızların veya kanuni yaptırımların yerel verilerinizi görünür hale getirmesinin çok daha zor olması anlamına geliyor.

Android Lollipop'un telefonunuza ulaşması bir miktar zaman alacağından telefonunuzda çevrimiçi güvenliğinize ve paylaştığınız şeylere çok dikkat etmenize fayda var.

Okuyucu Yorumları