İşte Nokia'nın kayıp Lumia'sı!

Nokia'nın 20 farklı Lumia'sı arasında bu Lumia'yı hiç görmediniz, görmeyeceksiniz de! Çünkü...

Nokia'nın "kayıp" Lumia'sı!

Ekim 2011'de ortaya çıkan ilk Nokia Lumia'lardan bugünkü dev Lumia 1520'ye en az 20 farklı Lumia ile tanıştık. Finlandiyalı firmanın sadece iki senede bize sunduğu ürün yelpazesi gerçekten etkileyici. Peki arada Nokia'nın çeşitli nedenlerden dolayı piyasaya sürmekten vazgeçtiği Lumia'lar da var mı?

Cep devinin tüm Lumia fikirlerini bizlerle çekinmeden paylaştığını düşünüyor olabilirsiniz, ancak en az bir Lumia'yı daha önce pek görmemiştik: Lumia 719C'nin varlığı ilk olarak 2012'de belli olmuştu, ancak telefon hızla unutuldu. Evleaks Twitter hesabının sızdırdığı basın materyalleri ise telefonu tekrar gündeme getirdi.

Telefonun model adındaki "C", onun Çin piyasası için geliştirildiğini gösteriyordu. 71x model numarası ise Lumia 710'u temel aldığının bir işareti. Ancak Çin'e özel üretilen Lumia'ların aksine 719C, 710'dan farklı, kendine has bir tasarıma sahipti.

Lumia 719C'den iki farklı resim daha, haberimizin devamında.

Lumia 719C'den iki kare daha

Lumia 719C'den iki kare daha

Lumia 710'un aksine Lumia 719C ön yüzünün alt tarafında renkli bir çıkıntıya sahipti. Ayrıca çizimlerdeki renkler, mat plastik kapaklı Lumia 710'da kullanılan renklere göre çok daha parlak görünüyor. 710C'deki bir başka fark ise ön yüzdeki fiziksel düğmelerin daha geniş bir aralığa dağılmış olmaları.

İşte Nokia'nın kayıp Lumia'sı!

Lumia 710C'yi belki hiçbir zaman yakından göremeyeceğiz, ancak Nokia'nın bir zamanlar hayalini kurduğu tasarımları görmek yine de güzel.

Okuyucu Yorumları