İşte Windows 10 Mobile'ın ekran bölme işlevi!

Windows 10 Mobile'ın bir sonraki büyük güncellemesi, bu önemli işlevi beraberinde getirebilir!

Windows 10'a sürpriz yetenek!

Windows 10 Mobile'ın sıradaki büyük güncellemesi Redstone'un yeni işlevleri ortaya çıkmaya başladı. Çince web sitesi Wfun, güncellemenin getirdiği ekranı bölme işlevini ilk kez gösterdi.

iOS 9'dan bu yana iPad'de ve bazı Android'li cihazlarda bulunan ekranı bölme işlevi, iki farklı uygulamayı yan yana kullanmanıza izin veriyor. Sızan fotoğraflardaysa bu işlevi bir Lumia 930 üzerinde çalışır halde görebiliyoruz. İşlevin telefonda bulunması, Microsoft'un Apple'dan farklı bir yol izleyeceğini gösteriyor. Apple'ın ekran bölme işlevi, yalnızca tabletlerde çalışıyordu. Microsoft ise işlevi hem telefon, hem de tabletlere sunacak gibi görünüyor.

Bununla birlikte görüntülerin gerçek olup olmadığını doğrulamanın şimdilik herhangi bir yolu yok. Redstone güncellemesinin ilkinin masaüstündeki Windows 10'a Haziran'da gelmesi bekleniyor. Güncellemenin ikincisi ise Ekim 2016'da gelecek. Windows 10 Mobile'ın güncellemesi ise muhtemelen bu tarihlerden sonra gelecek. Microsoft'un şu anki önceliği, uzun süredir beklenen Windows 10 Mobile'ın final sürümünü yayınlamak.

Okuyucu Yorumları