İşte yeni Oculus Rift: Crescent Bay!

Oculus, sanal gerçeklik gözlüklerine seviye atlatan yeni Crescent Bay'i ortaya çıkardı!

İşte yeni Oculus Rift!

Facebook'un sahibi olduğu Oculus, artırılmış gerçeklik gözlüklerinin yeni sürümü Crescent Bay'i tanıttı.

Firmanın geliştirici konferansı Oculus Connect 2014'te gösterilen yeni Oculus Rift prototipi, gözlüğe birçok geliştirme ve yeni özellik getiriyor. Bunların başında Rift için bir ilk olan entegre ses desteği var. Gözlüklere (yine isteğe bağlı) olarak eklenen kulaklıklar, ayrı bir araca ihtiyaç duymuyor. Oculus böylece tüketiciye yönelik komple bir VR (sanal gerçeklik) deneyimi sunmaya bir adım daha yaklaşmış oldu.

360 derece kafa izleme ve genişletilmiş konumsal izleme gibi yeteneklere sahip Crescent Bay'in teknik detayları açıklanmadı. Ancak cihazın yeni bir ekran teknolojisiyle geldiği ve önceki sürümüne göre daha ergonomik bir yapıda olduğu söyleniyor.

İşte yeni Oculus Rift: Crescent Bay!

Rift'in tek yeniliği, artan ses kalitesi ve daha derli toplu bir hale gelen yapısı değil. Firma, yüksek kalitede Oculus sesleri oluşturmak üzere yazılım ve donanım geliştirmeye konsantre olduğunu duyururken, gözlüğün geleceği için 3D sesin önemine de değindi.

İşte yeni Oculus Rift: Crescent Bay!

Yeni Crescent Bay'in gücünü göstermek isteyen Oculus içerik takımı, VR'ın oyunlarda, filmlerde ve diğer ortamlarda nasıl göründüğünü geliştiricilere gösterdi. Oculus, Crescent Bay'in "şimdiye kadar ürettiği en iyi sanal gerçeklik gözlüğü" olduğunu söylüyor ancak onu tüketicilere hazırlamak için kat edecek yolları olduğunu kabul ediyor.

Okuyucu Yorumları