İşte yeni Toyota Yaris!

Toyota'nın beklenen yeni Yaris'ini Almanya'da, lansmanında inceledik... İzleyin!

İşte yeni Toyota Yaris!

Avrupalı müşteriler için Avrupa'da geliştirilen, ancak Toyota'nın 'bölgeselleşme için küresel vizyon' çalışmaları kapsamında Avrupa ülkelerinin yanısıra ABD, Kanada ve Porto Riko pazarlarında da satışa sunulacak olan Yeni Yaris, daha dinamik tasarımı ile sürüş zevkini en üst boyuta taşıyor.

CHIP Online DÜsseldorf'ta gerçekleştirilen Toyota Yaris lansmanından canlı yayın yaptı. Otomobil teknolojileri konusundaki bu geniş kapsamlı yayını izlemek için tıklayın.

Toyota'nın Avrupa pazarındaki amiral gemisi olan Yaris, 85 milyon avroluk yatırım değeri, 576 bin saatlik AR-GE çalışması ve 1.000 adetten fazla yeni parça dizaynı ile pazardaki iddiasını ortaya koyuyor.

Toyota, B segmentindeki ilk hibrit modeli Yaris Hybrid'i 2012 yılında pazara sundu ve 2013 yılında 49 bin 774 adet ile büyük bir başarıya imza attı. Bu başarısı ile tüm Avrupa'da alternatif motor teknolojileri arasında (EV, Hybrid, PHV, FCV) Auris Hybrid modelinden sonra ikinci sıradaki yerini aldı.

Kompakt boyutlarının yanı sıra sessiz ve çevreci motoruyla Yaris Hybrid, kullanıcılarına sürüş keyfi sunarak, trafikte stresi yenmenin en ideal çözümü olarak öne çıkıyor. Sürüş esnasında yakıt tüketimi ve motor verimliliğini takip edilmesini sağlayan, "hibrit enerji göstergesi" ile de daha çevreci bir kullanım sağlanıyor. Rahat ve güven veren bir sürüş dinamiği sağlayan yeni Yaris Hybrid'de, ayrıca hibrit motor sayesinde şehir içi yakıt tüketimi değerleri, şehir dışı yakıt tüketimi değerlerinden daha düşük gerçekleşiyor. Bu özelliği ile Yaris Hybrid, tam bir şehir otomobili olma özelliğini koruyor.

Dikkat çekici dinamik dış tasarım

Dikkat çekici dinamik dış tasarım

Yeni Yaris; dış tasarımında yeni tasarım ön ızgara, yenilenen ön alt ızgara, daha da güçlü bir görünüm veren yeni arka tampon ve LED far sistemleri ile daha atak ve cesur bir duruşa sahip. "Keen Look" keskin bakış farlar ile bütünleşen krom çerçeveli "X" şeklindeki çapraz ön ızgara, yeni Yaris'e çok daha güçlü bir görünüş katıyor.

Yeni Yaris aktif ve pasif güvenlik donanımları ile de dikkat çekiyor. Tüm versiyonlarında sürücü diz hava yastığı dahil olmak üzere toplam yedi hava yastığı, Araç Denge Kontrol Sistemi (VSC), Elektronik Çekiş Kontrol Sistemi (TRC), Anti-Blokaj Fren Sistemi (ABS), Elektronik Fren Gücü Dağılımı (EBD), Acil Durum Fren Sistemi (EBS), Lastik Basınç Monitörü (TPMS) standart olarak sunuluyor.

Boyutlarındaki artışa rağmen, yüksek manevra kabiliyetini kaybetmeyen Yaris 3.950 mm'lik uzunluk ve 4,7 m'lik dönüş yarıçapı ile şehir yaşamı için mükemmel manevra kabiliyeti sunuyor.

Müşteri geri bildirimleri de dikkate alınarak geliştirilen Yaris'in amortisörleri ve direksiyon sisteminde yapılan iyileştirmeler sonucu yol tutuş ve sürüş konforu artırıldı. Ön ve arka süspansiyonlar, yumuşak helezon yaylar ile desteklenerek daha dengeli bir yol tutuşu sağlandı.

Çok daha sessiz kabin içi

Yeni Yaris geliştirilirken motor, yol ve rüzgar sesini en aza indirecek yalıtım malzemelerinin kullanımı ile kabin içerisindeki gürültü düzeyi azaltılarak, sürücü ve yolcular için çok daha sessiz ve konforlu bir seyahat imkanı sağlanıyor.

Daha iddialı iç mekan

Daha iddialı iç mekan

Yeni Yaris, kabin içinde kullanılan kaliteli yumuşak malzemeleri, modern, sofistike görünüm sağlayan krom materyalleri ve sürücü odaklı işlevsel kokpiti ile de farkını ortaya koyuyor. Bunun yanısıra geniş iç mekanı ve eğlenceli multimedya çözümleri ile gençlerin gönlünü fethederek, dinamizmi yaşatan bir şehir otomobili olarak öne çıkıyor.

Kabin içi tasarımda gri ve koyu gri renklerin yanı sıra kırmızı, koyu bej ve siyah renklerin de kullanılması ile versiyonların birbirinden farklılaşması ve farklı beğenilere sahip tüketicilerin de beklentilerinin karşılanması sağlanıyor. Konforlu bir sürüş için ise orta konsol yükseltilerek vites kolu daha ergonomik bir hale getirildi.

Ayrıca yeni Yaris; 7 inç dokunmatik ekranı ile geri görüş kamerası, bluetooth, USB ve multimedya bağlantısı sağlayan "Toyota Touch 2" teknolojisi, hız sabitleme sistemi, çift bölgeli otomatik klima ve otomatik katlanabilen yan aynalar gibi teknolojik özellikleri de belirli versiyonlarda kullanıcısına sunuyor. Panoramik cam tavan ile daha da ferah iç mekan sağlanıyor.

Verimli ve çevreci motor seçenekleri...

Yeni Yaris, yüksek performansı düşük yakıt tüketimi ve Co2 salımı ile birleştiren Toyota Optimal Drive teknolojisinin en son versiyonuna ve 69 hp maksimum güce sahip 1,0 lt VVT-i, 99 hp gücünde 1,33 lt Dual VVT-i, 90 hp gücünde 1,4 D-4D dizel ve 1,5 Hybrid olmak üzere 4 farklı motor seçeneği sunuyor.

1,5 Hybrid motoru düşük Co2 emisyon oranı ile daha da çevreci ve 3,6 lt/100km birleşik yakıt tüketimi ile de daha ekonomik sürüş sağlıyor.

Yeni Yaris Eylül ayında, Hibrit modeli ise Ekim ayında Toyota Plaza'larda ki yerini alacak.

Okuyucu Yorumları