Ve İtalyanlar suçluyu buldular: WhatsApp

İtalya'da yapılan bu araştırma, WhatsApp'ın hayatımızı nasıl etkilediğinin belki de en güzel kanıtı!

Suçlu bulundu: WhatsApp

İtalya'da boşanma avukatları tarafından yapılan bir araştırma çok ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı: Popüler mesajlaşma yazılımı WhatsApp, İtalya'daki boşanmaların yarısına yakının sebebi ve WhatsApp nedeniyle çıkan kavgalar boşanmaları tetikliyor.

Boşanma avukatlarının hazırlattığı araştırmaya göre, boşanan çiftlerin yüzde 40'ı, boşanma kararını WhatsApp nedeniyle çıkan bir kavgayla alıyor. WhatsApp bazen kıskançlık krizine neden olabildiği gibi bazen de ihanetin delilini ortaya çıkarabiliyor. Sevgiliye gönderilen tatlı bir aşk mesajı veya seksi bir fotoğraf WhatsApp'tan silinmeyince, eşler tarafından yakalanıyor. Bu da çiftlerin mahkemeye koşup boşanma davası açmasına neden oluyor.

İtalya'daki bu oran elbette diğer ülkeler için aynı değil ancak WhatsApp'ın boşanmaları kolaylaştırdığını kabul etmek gerek. İngiltere'de de bir avukat, 2011'de yaptığı küçük araştırmada Facebook'un bozulan evliliklerin yüzde 30'undan sorumlu olduğunu tespit etmişti. Facebook'un artık WhatsApp'a da sahip olduğunu düşünecek olursak,Facebook ürünlerinin evliliklere çok hayırlı gelmediğini tahmin etmek zor olmaz.

İşin bir diğer ilginç yanı ise, internet ve WhatsApp gibi platformların hayatımızı nasıl ele geçirdiğini görmek. Birkaç yıl önce SMS, bilemediniz MMS yüzünden çıkan kavgalar, artık internetteki mesajlaşma platformları ve sosyal ağlar nedeniyle çıkıyor...

Okuyucu Yorumları