iWatch devrim mi yapacak?

Apple'ın iWatch'ı inatla tanıtmamasının altında, bu devrimsel teknolojiler mi yatıyor?

Apple neyin peşinde?

Apple'ın mobil cihazlarında pil sorunu yaşandığı bir sır değil. Mevcut pil teknolojisiyle, arka kapakları açılmayan cihazların ölen pillerini değiştirmek ayrı bir ızdırapken, cihazların zaman içinde azalan şarj süreleri de kullanıcıları çıldırtabiliyor.

Bu soruna çare bulabilmek için pil teknolojileri üzerinde yoğun mesai harcayan Apple'ın, akıllı saat ürününü inatla geciktirmesinin arkasında, geliştirmekte olduğu pil teknolojilerini akıllı saatine adapte etme isteğinin yattığı düşünülüyor.

The New York Times gazetesinin iddialarına göre, Apple iWatch'ta kullanmak üzere güneş enerjisi ve kol hareketiyle şarj olan bir pil geliştirmiş olabilir. Gazete, birden çok Apple yöneticisinden benzer duyumlar aldıklarını da vurguluyor.

Bu durumda, rakipleri ikinci jenerasyon akıllı saatleri tanıtırken Apple'ın hala merakla beklenen iWatch hakkında tek kelime etmemesinin nedeni ortaya çıkmış oluyor. Apple, akıllı saatler için lazım olan diğer tüm mobil teknolojilerde çözülemeyecek büyük bir problem yokken, tüm dünyanın üzerine yoğunlaştığı ancak kalıcı bir çözüm geliştirmeyi başaramadığı pil ömrü ve şarj yöntemi problemini çözmüş bir iWatch ile ortaya çıkarak müşterilerinden bir kol saati için binlerce dolar talep edebilir.

Okuyucu Yorumları