İzleme araçları Windows 7 ve 8'e de geliyor!

Windows 10'un en fazla eleştirilen "özelliği", şimdi Windows 7 ve 8'e de geliyor!

Windows 7 ve 8'e de geliyor!

Windows 10, her yönüyle çekici bir işletim sistemi. Ancak Microsoft'un işletim sistemine eklediği "kullanıcı alışkanlıklarını izleme" özellikleri, gizliliğe önem veren bazı kullanıcıların önceki Windows'ları tercih etmesine neden olmuştu.

Microsoft şimdi ise bu kullanıcıların Windows 10'a geçmelerini sağlayacak bir adım atıyor. Hayır, firmanın izleme konusunda geri adım attığını söylemiyoruz. Aksine firma, yeni izleme araçlarını Windows 7 ve Windows 8'e sessizce ekleyecek güncellemeler yayınlamaya başladı.

Ghacks'in keşfine göre Windows 7 ve 8 için son zamanlarda yayınlanan 4 "KB" güncellemesi, makinenizin etkinlikleri hakkında raporlar hazırlayıp Microsoft'a göndermek üzere tasarlanmış.

Bunlardan KB3068708, "mevcut cihazlara tanı ve telemetri izleme işlevini ekliyor." KB3075249 ise "Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC) işlevinin alt bütünlük seviyelerinden gelen izin artırımı bilgilerini topluyor." KB3080149'nin de "mevcut cihazlara tanı ve telemetri izleme işlevini eklediği" söyleniyor.

Son iki güncelleme "isteğe bağlı" olarak işaretlenmiş olsa da, KB3068708 "önerilen" olarak işaretlendiğinden otomatik güncellemelerle birlikte yüklenebiliyor. Bununla birlikte rapor gönderimi, yalnızca Microsoft'un "Müşteri Deneyimi Geliştirme Programı"na katılan PC'lerde çalışıyor - bu hizmet zaten Microsoft'a PC'nizi nasıl kullandığınız hakkında veri göndermek için kullanılıyor.

Bu izleme araçlarını PC'nizde istemiyorsanız, izleyebileceğiniz en iyi yol bu güncellemeleri kaldırmaktan ve tekrar yüklenmelerini engellemekten geçiyor.

Okuyucu Yorumları