Jolla Tablet: Cihaz yok ama "sürpriz" var!

Eğer bu cihaz için ön sipariş verdiyseniz ve size ulaşmasını bekliyorsanız, kötü bir haberimiz var!

Cihaz yok ama "sürpriz" var!

Bir grup eski Nokia çalışanı tarafından kurulan Finlandiyalı firma Jolla için geçtiğimiz son birkaç ay oldukça zor geçti. Geçtiğimiz Kasım ayında yaşadığı ciddi finansal sıkıntılar yüzünden ekibinin önemli bir kısmını geçici olarak işten çıkarmak durumunda kalan firma Aralık ayında elde ettiği yeni bir finansmanla nihayet bir düzlüğe çıktığını duyurmuştu.

Zor günlerin tamamen geride kaldığını düşünen firma, Ocak ayının başlarında yine olumsuz bir gelişme yaşayarak yeni kitle-fonlu cihazı Jolla Tablet için aldığı bütün ön siparişleri yetiştiremeyeceğini açıkladı.

Ekim ayında halihazırda 121 adet tableti kargolayan firma Şubat'tan itibaren 540 ünitenin daha dağıtımına başlayacaklarını duyurdu. Ancak bu son dağıtım olacak ve devamı gelmeyecek. Bütün destekçilerine bir Jolla Tablet vermeye yetecek kadar üretim yapma olanaklarının olmadığını duyuran firma, yine de bazı sürprizler yaparak kendilerini destekleyenleri eli boş geri çevirmeyeceklerini belirtti. Firmaya maddi bir katkı yapan ve bir tablet bekleyen destekçilerin ise, bunun yerine nasıl bir "sürprize" kavuşacakları bilinmiyor. Tablet alamayacak olan binlerce kişi en azından verdikleri paranın geri ödeneceğini umuyorlar.

Diğer yandan halen finansal sıkıntılar yaşadığı ortada olan Jolla'nın bu geri ödemeleri taahhüt ettiği gibi 2016'nın ilk çeyreğinde yapabileceği de kuşkulu.

Okuyucu Yorumları