Jolla'nın beklenen tabletinden yeni detaylar!

Sailfish OS işletim sistemiyle piyasaya sürülecek ilk tabletin donanımsal özellikleri ortaya çıktı!

Jolla Tablet güçlü geliyor!

Yeni bir tablet yapmak için gönüllülerden istediği fonun beş katı olan 1.8 milyon doları toplayan Jolla, üreteceği tabletin detayları hakkında yeni açıklamalar yaptı.

64-bit 1.8GHz dört çekirdekli işlemci, 2GB RAM, 7.85-inç 2.048 x 1.536 ekran, 32GB dahili depolama, 4300mAh pil ve 5MP arka, 2MP ön kameraya sahip olacak tabletin ayrıca 128 GB microSD kart desteği ile bölünebilir ekran özelliği olacak.

Linux'tan türetilen Sailfish OS işletim sistemini kullanacak olan cihaz, bu sistemle piyasaya çıkacak ilk tablet de olacak. Daha önce Jolla Phone üzerinde gördüğümüz Sailfish OS, Android uygulamalarını da çalıştırabildiği için kullanıcılar tarafından kolayca kabul görebilir. Yeni Sailfish OS sürümü olan Sailfish OS 2.0'ı kullanacak tablette kullanıcı seçtiği modlara göre farklı uygulamalara kolayca ulaşabilecek. Örneğin, iş modunu seçen kullanıcı ana ekranda iş uygulamalarını bulacak. Oyun modunu seçen kullanıcı sevdiği oyunlara ana ekrandan kolayca ulaşabilecek.

Tablet piyasaya çıktığında 249 dolar fiyat etiketiyle satılacak. Tahmini çıkış zamanı ise şimdilik Mayıs 2015 olarak görünüyor.

Okuyucu Yorumları