Kabam, Windows Phone'u terk etti!

Geçen sene Windows Phone için oyun sözü veren firma, ani bir kararla Microsoft'u "sırtından vurdu!"

Windows Phone'a şok!

İstediği uygulama desteğini halen bulamayan Windows Phone, bir destekçisini daha kaybetmiş görünüyor. Microsoft'un mobil platformu, yakın zamanda Bank of America, Chase gibi uygulamaların desteğini geri çekmesine şahit olmuştu.

Windows Phone'u terk edenlerin listesi gün geçtikçe biraz daha uzuyor. Mobil işletim sistemini son terk eden ise oyun geliştiricisi Kabam oldu. Kabam, Haziran 2014'te Microsoft ile bir anlaşmaya vardığını, popüler oyunlarını Windows Phone ve Windows için yayınlayacağını duyurmuştu. Bu oyunlar arasında Fast and Furious 6: The Game, Dragons of Atlantis, Heirs of the Dragon ve The Hobbit: Kingdoms of the Middle-Earth bulunmaktaydı. Firma, sözünü yerine getirirken oldukça ağır davranmış, duyurusundan ancak 5 ay sonra Fast and Furious 6: The Game'i Windows Phone'a taşımıştı.

Şimdiyse Kabam, şaşırtıcı biçimde Windows ve Windows Phone oyunlarını geliştirme işini tamamen bıraktığını duyurdu. Firmadan gelen açıklama şöyle oldu:

"Kabam, artık Apple ve Android mobil cihazları için AAA kalitesinde oyunlar geliştirmeye odaklanmaktadır ve Windows Phone için geliştirmeyi kovalamamayı tercih etmiştir. Kabam, kaynaklarını en büyük pazar fırsatında, yani dünya çapında Apple ve Android cihazlarında değerlendirmeye odaklanmaktadır."

Kabam'ın sert kabul edilebilecek açıklamaları ve ani terk kararı, Windows kullanıcılarını hem sinirlendirecek, hem de endişelendirecek gibi görünüyor. Ancak Windows 10, "evrensel uygulama" modeliyle her şeyi kökten değiştirme potansiyeline sahip.

Okuyucu Yorumları