Kablosuz ağınızı kendine getirin!

Bilgisayarınız kablosuz ağdan çok sık kopuyor mu? İşte çözüm için ilk yapmanız gerekenler!

Kablosuz ağınız kopmasın!

Kablosuz ağınız ayakta durmakta zorlanıyor mu? Bir türlü kararlı bir bağlantı hızı elde edemiyor musunuz? Sorun donanımda olabileceği gibi, Windows'ta da olabilir. İşte Windows'ta kablosuz ağınızı onarmak için yapabilecekleriniz.

Hız testi yapın

Kablosuz bağlantınız sıkça kopuyorsa, kablosuz sinyali PC'nize sağlıklı biçimde ulaşmıyor olabilir. Yine de kesintiye neyin sebep olduğunu anlayabilmek için hız testi yapmalısınız. Örneğin PC'niz router'a yakınsa, bant genişliğinizi tüketen başka bir cihaz olabilir.

İnternetinizi yavaşlatan başka nedenler de olabilir. Örneğin router'ınıza gelen telefon kablosu veya ağ kablosu, yıpranmış olabilir.

Zayıf bağlantı sorunlarını çözün

Güç ayarlarını kontrol edin: Windows, pildeyken kablosuz ağ bağlantınızın gücünü düşürebilir hatta kapatabilir. Bunun için Windows'un Güç Seçenekleri'ne göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Kablosuz sürücülerini güncelleyin: Kablosuz ağ sürücülerinizi Windows Update üzerinden veya üreticinizin web sitesinden güncelleyin. Sürücü sorunları, bazı durumlarda ağınızın yavaşlamasına neden olabilir.

Çift bantlı router kullanın: Kablosuz ağ sinyallerinin kalabalık olduğu yerlerde, çift bantlı router'lar yardımcı olabilir. Bu router'lar hem 2,4GHz, hem de 5GHz frekanslarında yayın yaptığı için daha iyi sinyal gücü sağlayabilirler.

Wi-Fi kanalı, kör noktalar...

Wi-Fi kanalı, kör noktalar...

Wi-Fi kanalını değiştirin: Kablosuz ağ sinyalini güçlendirmeye yönelik en temel ipuçlarından bir tanesi, Wi-Fi kanalını değiştirmektir. Otomatik kanal seçimi yerine kanalı kendiniz ayarlayarak, sinyal sorunlarını çözmeniz mümkün olabilir. Bunun için router'ızın web arayüzünü açmalı ve Wi-Fi ayarlarından farklı kanalları seçip, sinyal gücünün artıp artmadığına bakmalısınız.

Kör noktalar

Evinizin düzeni ve eşyalarınız, kablosuz sinyalinin belirli noktalara ulaşmasına engel olabilir. Kör noktaları bulmanız pek kolay olmasa da, router'ınızın yerini birkaç santimetre değiştirmek, bu noktaların da yerini değiştirebilir ve sinyali daha önce ulaşmadığı noktalara ulaştırabilir.

Kablosuz sinyalini güçlendirme

Her şeyi denemenize rağmen sinyali güçlendiremiyorsanız, basit bir mantıkla bazı bileşenlerinizi değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Örneğin kablosuz kartınızı, router'ınızın antenini değiştirmeyi deneyebilir veya router'ınızı farklı bir konuma taşımayı deneyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları