Kablosuz klavye / fareye hack şoku!

Kablosuz bir klavye veya fare mi kullanıyorsunuz? O zaman bu haber keyfinizi kaçırabilir!

Fareler de hack'lenir!

Kablosuz fare veya klavye kullanan kişiler için ürkütücü bir gerçek ortaya çıktı: Bu cihazların belirli bir uzaklıktan hack'lenmeleri ve bağlı oldukları bilgisayarlara kötü amaçlı yazılımlar yüklemek gibi hedefler için kullanılmaları mümkün.

Bu sorun, güvenlik firması Bastille için bir araştırmacı olan Mark Newlin tarafından fark edildi ve MouseJack olarak adlandırılıyor. Sorun, USB arabirimi aracılığıyla bağlanan cihazları ilgilendiriyor. Bu bağlantı şifreli olmadığı için bir saldırganın bağlantıyı hack'lemesi ve makineye emirler göndermesi mümkün oluyor.

Saldırı, 30 metreye kadar mesafeden gerçekleştirilebiliyor ve ayrıca, saldırganın kurban bilgisayarı görebilen bir noktada olması da gerekli.

Görüş alanı dışında bir sorun daha bulunuyor. Kurbanın bilgisayardan uzak olması, ya da en azından bir süreliğine bilgisayara bakmıyor olması gerekiyor. Aksi durumda kurban, verilen emirleri görebilir ve saldırganın amacı ne ise onu engelleme şansı bulabiliyor.

Logitech, bu sorunu ortadan kaldırmak için bir güncelleme yayınlamış durumda ve diğer üreticiler de kendi güncellemelerini hazırlıyor...

Okuyucu Yorumları