Kablosuz şarjda yeni dönem başlıyor!

Kablosuz şarj teknolojisi, önündeki büyük "yetersiz güç" sorununu aşmaya hazırlanıyor!

Kablosuz şarjda yeni dönem!

Dizüstü bilgisayarlarda kablosuz şarj döneminin başlaması için Rezence standardının aktif olmasını bekliyoruz ancak Freescale, bu hayali gerçekleştirmek adına büyük bir adım attı bile. Yeni yapılan bir açıklamaya göre tabletleri, taşınabilir medikal ürünleri ve diğer "büyük cihazları" şarj edebilecek güce sahip yeni bir kablosuz ürüne imza atılmış durumda.

Önümüzdeki yıl satışa sunulması beklenen 15-watt sistemi, Freescale'in telefon şarjı çözümüne göre üç kat daha fazla kablosuz şarj gücü sunabiliyor. Ayrıca bu sistem, VentureBeat'in söylediğine göre, Wireless Power Consortium'un Qi teknolojisi gibi diğer standartlarla da uyum içerisinde çalışıyor. Tabletlerin veya dizüstü bilgisayarların düzgün bir şekilde şarj olmak için daha yüksek watt'a ihtiyaç duydukları biliniyor. Freescale'in yeni çözümü de, kablosuz olarak, tam manasıyla bu gücü veriyor.

Ayrıca bu daha yüksek güç ile beraber, evinizden ayrılmadan önce cep telefonunuzu kablosuz bir şekilde şarj etmenin daha işlevsel bir olay haline dönüşmesi mümkün. Bilindiği gibi kablosuz şarj cihazları, mobil ürünleri şu anda geleneksel şarj cihazlarından çok daha yavaş şarj edebiliyor. Yeni çözüm, bu durumu da düzeltmeye aday...

Okuyucu Yorumları