Kafaları karıştıran rakamlar!

Samsung, yıllardır Apple'ın açık ara birinci olduğu bu listede yeni birinci ilan edildi. Ama...

Kafaları karıştıran rakamlar!

Birçok sektörde olduğu gibi, teknoloji dünyasında da anketlerin önemi büyüktür. Hele bir de katılım sayısı fazlaysa, son kullanıcı için belirleyici unsur haline dönüşür anketler. J.D. Power'ın tablet kullanım memnuniyeti anketi de yakın zamanda çok önemli bilgileri gün ışığına çıkaran, önemli bir araştırmaydı...

Fakat yayınlanan sonuçların ardından, firmanın Samsung'u birinci olarak ilan etmesi, ankete biraz daha yakından bakan herkesin merakını uyandırdı zira daha önceki araştırmaların sonuçlarına göre Apple açık ara birinciydi. Ancak bu kez Samsung'un, 1.000 üzerinden aldığı 835 puan, onu bir anda zirveye yerleştirdi. Apple ise 833 puanda kaldı.

Yine de kategori sonuçlarına bakıldığı zaman iş biraz karışık bir hal alıyor. Tablet üreticilerinin kalitesini ölçmek için toplamda altı kategoriye ayrılan anketin, dört başlığında Apple'ın lider olduğunu görmek mümkün. Dört kategoride beş üzerinden beş alan Apple, sadece fiyat konusunda sınıfta kalmış durumda. Ama fiyatın araştırma sonuçlarına olan etkisi yüzde 16 oranında. Yani bahsi geçen araştırmadan Samsung'un birinci çıkması kafaları karıştırmış durumda.

Okuyucu Yorumları