Kaspersky'den 2013'te önemli başarı

Kaspersky Lab, güvenilir test kuruluşlarından elde edilen istatistiklerde önemli bir başarı sağladı!

Kaspersky'den önemli başarı!

Kaspersky Lab, güvenilir test kuruluşlarından elde edilen istatistiklere göre 2013 yılı boyunca bağımsız testlerde en istikrarlı performansı gösteren ilk üç marka sıralamasında birinci marka oldu. Kaspersky Lab'in çözümleri, 79 testin 41'ini birinci olarak, kalan 20'den fazla testi ise ikinci ve üçüncü olarak tamamladı.

"En iyi 3" derecelendirmesi; AV-Comparatives, AV-Test, Dennis Technology Labs, MRG Effitas, Virus Bulletin ile PC Magazine, PCWorld gibi dergilerin yer aldığı tanınmış bağımsız test kuruluşlarından elde edilen sonuçlara dayanıyor.

Ev ve kurumsal kullanıcılara yönelik ürünler sağlayan 100'e yakın şirketin katıldığı testlerde, Kaspersky Lab çözümlerinin çeşitliliği, testlerin birçoğuna katılmasını mümkün kıldı. Kaspersky çözümleri, testlerin %77'sini ilk üçte tamamlayarak rakipleri arasında en iyi sonucu almasını sağladı.

Testler, güvenlik çözümlerinin performans kalitesini belirleyen farklı parametrelerin karşılaştırılmasını sağlıyor. Çözümlerin siber saldırılarla mücadele kabiliyetine ek olarak, test kuruluşları, cihaz performansı üzerine etkilerini, finansal risklere karşı koruma seviyesini, bilgisayara yüklü yazılımlardaki güvenlik açıklıklarını tespit etme gibi unsurları da inceliyor. Araştırmacılar, birçok durumda Windows OS ürünlerini değerlendirse de Android tabanlı platformlar ile Mac tabanlı bilgisayarlara yönelik bazı güvenlik çözümleri de değerlendirmelere dahil ediliyor.

Siber tehditler ve kurum içi teknolojik yenilikler alanındaki uzmanlıkları sayesinde rakiplerinin bir adım önünde olduklarını belirten Kaspersky Lab Baş Teknoloji Yöneticisi Nikolay Grebennikov; "Bağımsız test sonuçları, Kaspersky Lab'in güvenlik çözümleri pazarındaki lider konumunu da doğruluyor. Ürün ve teknolojilerimizi tercih eden kullanıcılarımızın, siber suçlulardan güvenilir bir şekilde korunduklarını söyleyebiliriz" dedi.

Okuyucu Yorumları