Kaspersky Lab'den yeni çözüm

Kaspersky Internet Security çoklu cihaz 2015 ev kullanıcılarının verilerini koruyacak.

Kaspersky Lab'den yeni çözüm

Kaspersky Lab ev kullanıcıları için yeni ürününü piyasaya sunuyor: Kaspersky Internet Security – çoklu cihaz 2015. Bu yeni çözüm, Windows, OS X ve Android cihaz kullanıcılarını mevcut ve yeni tehditlere karşı korumak, çevrimiçi yaşamlarını daha kolay ve güvenli hale getirmek için geliştirildi.

Kaspersky Lab ve B2B International tarafından gerçekleştirilen araştırmada İnternet kullanıcılarının en büyük endişesinin çevrimiçi oldukları sırada gizlilikleri ve kimlikleri, kişisel bilgileri ve finansal bilgilerinin korunması ve çocuklarının güvenliğinin sağlanması olduğunu ortaya koydu. Özellikle çevrimiçi tehditlerin git gide büyürken, Türkiye'de cihazlarını farklı platformlarda kullanan kişilerin yüzde 80 gibi büyük bir bölümü, çok platformlu güvenlik çözümlerini talep ediyor.

Kaspersky Lab'a göre her gün yaklaşık 315.000 yeni zararlı yazılım örneği görülüyor. Hiçbir işletim sistemi tam anlamıyla güvende sayılamaz. Saldırganların neredeyse sadece Windows'a odaklandıkları günler çoktan geride kaldı, Mac'ler ve mobil işletim sistemlerine saldırılar arttı. OS X altında çalışan 700.000'den fazla bilgisayarda Flashback botnet'in tespit edilmesiyle birlikte artık, Apple kullanıcıları işletim sistemlerinin tamamen güvenli olduğunu iddia edemiyorlar.

Android'e yönelik zararlı yazılımların sayısı da hızlı şekilde artıyor: Kaspersky Lab her ay yaklaşık 20.000 yeni örnek tespit ediyor. Dolayısıyla kimlik avcılığı web siteleri, cihaz veya işletim sisteminden bağımsız olarak tüm kullanıcılar için tehlikeli evrensel bir tehdit. Kaspersky Security Network her ay, insanların hassas kişisel ve finansal bilgilerini vermeleri için ikna etmeyi hedefleyen 137.000'den fazla yeni kimlik avcılığı sitesi tespit ediyor.

Gitgide karmaşıklaşan çevrimiçi tehditlerin bulunduğu bir dünyada insanlar, etkileşim kurmak, alışveriş yapmak ve çevrimiçi bankacılık işlemleri için kullandıkları tüm cihazlar üzerinde onları siber tehditlere karşı tamamen koruyabilecek güvenilir güvenlik yazılımları talep ediyor. Müşterilerinin verilerini, gizliliklerini ve finansal işlemlerini korumak ve çocuklarının çevrimiçinde zarar görmelerini engellemek için Kaspersky Lab, güvenlik çözümlerinin bileşenlerini sürekli olarak güncelliyor, geliştiriyor.

Kaspersky Lab'ın tüketici yazılımlarının en yeni sürümleri, zararlı yazılımlara karşı koruma seviyesini geliştiren, kullanıcının web kamerasından gözetlenmesini engelleyen ve zayıf noktaları bulunan Wi-Fi ağlarında çalışmanın risklerine karşı koruma sağlayan tamamen yeni teknolojileri bir araya getirdi.

Webcam Protection ve fazlası

Webcam Protection ve fazlası

Web kamerası korsanlığı veya web kamerasından görüntü yakalama, çevrimiçi casusluk yazılımlarını kullanmanın bir yoludur. Birçok kullanıcı, web kamerasının banka bilgilerini içeren belgeler ve kredi kartlarının görüntülerini veya yabancıların görmesini istemeyeceği kişisel anlarını yakalama becerisine sahip olduğunu biliyor olsa bile web kameralarında neyin kaydedildiğine çok az dikkat ediyor. Müşterilerinin bilgileri veya izinleri olmadan gözlenemeyecekleri konusunda rahat olmalarını sağlamak için Kaspersky Lab, Webcam Protection özelliğini geliştirdi. Web kamerasına bağlanmayı deneyen uygulamaları izlemeye yardımcı oluyor ve kullanıcıyı erişim denemelerine karşı uyarır ve gerekiyorsa web kamerası erişimini engelliyor.

System Watcher ile yeni bir veri yedekleme işlevi

Kullanıcıların belgeleri, fotoğrafları ve müziği için en ciddi tehditlerden biri, kullanıcının dosyalarını şifreleyip yeniden erişim izni vermek için fidye isteyen cryptomalware denilen zararlı yazılım. Veriler şifrelendiğinde zararlı yazılımın kaldırılması bile şifrelenen dosyalara erişime olanak vermediğinden Kaspersky Lab, bu verilere fidye ödemeden erişim sağlamanıza olanak tanıyan dahili bir yol sunuyor. İşletim sisteminde yürütülen tüm işlemleri analiz eden Kaspersky Lab System Watcher modülünde artık yeni bir veri yedekleme işlevi bulunuyor. System Watcher kullanıcının dosyasını değiştirmeyi deneyen şüpheli bir program algıladığında derhal bu dosyanın, harici değişikliklerden korunmuş yerel bir yedekleme kopyasını oluşturuyor. Bunun ardından gelen incelemede dosyayı değiştiren programın bir zararlı yazılım olduğu görülürse, değişiklikler geri alınıyor.

Wi-Fi Security Notification, Wi-Fi noktalarının güvenliğini onaylıyor

Siber suçluların ellerinde halka açık kablosuz ağlar, kullanıcının verilerini ele geçirmek için bir araç olarak kolaylıkla kullanılabilir. İşte bu neden Kaspersky Lab, yeni Kaspersky Internet Security sürümüne bir Wi-Fi Security Notification modülü ekledi. Bu modül Wi-Fi sıcak noktalarının güvenliğini onaylar ve kullanıcıyı, zayıf bir ağ bağlantısı veya internet üzerinden güvenliksiz parola aktarımı gibi potansiyel tehditlerle ilgili olarak uyarıyor. Kullanıcılar ayrıca, kendi evlerindeki Wi-Fi ağını nasıl güvenli bir şekilde yapılandıracakları konusunda ipuçları ve tavsiyeler alıyor.

Bu anahtar özelliklere ek olarak Kaspersky Internet Security – coklu cihaz 2015, bir dizi ekstra geliştirme de içeriyor:

  • Yeni sürümler kullanılabilir olduğunda otomatik güncellemeler ve yükseltmeler. Bu yenilik, kullanıcıların güvenlik ürünlerinin her zaman en yeni ve güvenilir sürümlerini manuel indirme ve kurulum karmaşası olmadan elde etmelerini sağlayacak.

  • Çevrimiçi finansal işlemleri her aşamada korumak için Safe Money modülünde geliştirmeler yapıldı. Artık Safe Money, üçüncü şahıs uygulamalarının gizli verileri (kopyalanan oturum açma kimlik bilgileri gibi) geçici olarak içeren tarayıcı panosuna erişimini engellemekte. Safe Money modülü siber suçlular tarafından kullanılan ekran yakalama teknolojisi, zararlı tarayıcı uzantıları ve diğer para çalma taktiklerine karşı koruma sağlamaya devam ediyor.

  • Çözüm artık, ücretli Wi-Fi ağları, 3G veya LTE bağlantılarının kullanıcıları için net üzerinden ürüne iletilen veri miktarını azaltan uygun Maliyetli Ağ özelliğini içeriyor.

  • Kullanıcının istenmeyen ve zararlı web sayfalarından korunmasına yardımcı olan kimlik avcılığı engelleme modülünün metin, görüntü ve web sitesi bağlantı analizi teknolojisinde geliştirmeler yapıldı. Bu geliştirmeler, para ve hassas kullanıcı bilgilerini çalmak için tasarlanmış sahte web sitelerinin daha hızlı ve doğru algılanmasını sağlıyor.

  • Ana menü ve arabirim tüm ürünlerde birleştirilmiş olduğundan kullanıcılar, işletim sistemi veya ürünün sürümünden bağımsız olarak uygulamalarda kolaylıkla gezinebiliyor. Kaynak tüketimine özen göstermek, işletme sisteminin performansını etkilemeden güvenlik araçlarının verimliliğini artırmaya yardımcı oldu.

Kaspersky Lab Türkiye Ülke Müdürü Sertan Selçuk, yeni çözümle ilgili şunları söyledi: "Bugün insanlar, İnternete çok nadir olarak tek bir cihazdan erişim sağlıyor; bu nedenle çevrimiçi tehditlerin çeşitliliği ve bunlarla nasıl başa çıkacakları konusunda bilgi sahibi olmalıdırlar. Kaspersky Lab, kullanıcının koruma ürünlerini Windows, OS X ve Android tabanlı cihazlar üzerinde ve tek bir lisansla kolaylıkla yönetmesini sağlayan çok platformlu bir çözüm geliştirmiştir. Kaspersky Internet Security – coklu cihaz 2015'e entegre edilen teknolojiler ne kadar etkili olduklarını sadece bağımsız testlerde değil, aynı zamanda dünyanın her yerinden 300 milyon insanı her gün koruyarak pratikte de göstermiştir."

Okuyucu Yorumları