Kavisli ekran işe yarıyor mu?

Galaxy Round'un kavisli ekranı gerçekten bir işe yarıyor mu? İşte uzmanların iddiası...

Kavisli ekran ne işe yarıyor?

Samsung'un kavisli cebi Galaxy Round ortaya çıktığından bu yana kavisli ekranların gerçekten işe yarayıp yaramadığı konuşuluyor. Bazı yorumlara göre Round'un kıvrıklığı, bir pazarlama taktiğinden ibaret.

Ancak cep ekranlarının uzmanları olarak kabul edilen DisplayMate'e göre Galaxy Round'un kıvrık ekranı, sadece bir pazarlama taktiği değil. DisplayMate'in başkanı Raymond Soneira'ya göre Galaxy Round'un 5.7 inç'lik kavisli ekranının birçok faydası var.

DisplayMate, Galaxy Round'un faydalarını şöyle sıralıyor:

Round'un kavisi oldukça yüzeysel, ancak bunun önemi oldukça büyük. Örneğin ekranın kavisli olması, onun başkaları tarafından görülmesini zorlaştırarak gizliliğinizi artırıyor. Dahası kavisli ekran, yansımaları da azaltıyor. Esnek OLED'in bir başka faydası, esnek plastikten oluşması. Bunun anlamı, ekranın diğer tüm ceplerdekinin aksine koruyucu cama sahip olmaması. Bu sayede OLED ekran, tam yüzeyde gibi görünüyor - bu ise olukça şık bir görüntü oluşturuyor.

Benzer avantajların LG'nin yeni kavisli cebi G Flex için de geçerli olacağını tahmin edebiliriz. Yine de kavisli ceplerin başarısında son söz tüketicinin olacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları