Kendi yüklenen Windows 10 can sıktı!

Windows 10'un bazı PC'lerde "önerilen güncelleme" olarak sunulması, can sıkıyor!

Windows 10 can sıkıyor!

Bir sistem yöneticisinin Reddit'te paylaştığı gönderiye göre Windows 10, bazı bilgisayarlarda otomatik olarak yüklenmeye başladı. Sistem yöneticisi, Windows 10'un en az iki PC müşterisinde önerilen güncelleme olarak göründüğünü, bu nedenle otomatik olarak yüklendiğini söylüyor.

Reddit kullanıcısı, Microsoft'un bu hamlesinin işini zorlaştırdığını, böyle bir hareketin Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarını da kızdırdığını düşünüyor. Microsoft'un işletim sistemi bölümünün başındaki Terry Myerson, Windows 10'un 2016 ilkbaharından itibaren önerilen güncelleme olarak sunulacağını söylemişti. Ancak Myerson, yüklemeye devam edip etmeme konusunda kullanıcıya açık bir soru soracaklarının sözünü vermişti.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde ise kullanıcıya Windows 10'a yükseltmekten başka çare bırakılmamış gibi görünüyor. Düğmelerin birinde "Şimdi güncelle", diğerindeyse ilginç biçimde "Bu gece güncelle" yazıyor. Pencereyi üzerindeki X düğmesine tıklayarak kapatmak mümkün olsa da çoğu kullanıcı, Microsoft'un spam siteleri anımsatan bu küçük tuzağına düşebileceğini düşünüyoruz.

Microsoft, kendisine Windows 10'u 3 yılda 1 milyar kullanıcıya ulaştırmak gibi bir hedef koymuş bulunuyor. Firmanın hedefine ulaşması belki çok zor olmayacak, ancak bu tür hamlelerde ısrar etmesi, kullanıcıları Windows 10'a ısıtmak yerine ondan soğutabilir.

Okuyucu Yorumları