Kia, bazı otomobillerini geri çağırdı!

Kia, Sportage araçlarının bazılarını geri çağırdı; sebebi ise...

Kia'dan geri çağrı!

Cisimlerin alev almasının kötü bir şey olduğu rahatlıkla söylenebilir ve arabalar söz konusu olduğunda ateşin gerçekten kötü olduğu kesinlikle doğru. Bu yüzden de Kia, 71000'in üzerinde Sportage aracını geri çağırmakta.

Kia'nın geri çağrısı, 2008-2009 Sportage araçlarının 71704'ünü içermekte. Bu araçlar 9 Ağustos 2007 ve 13 Mayıs 2009 arasında üretilenlerden oluşmakta ve 2016 yılı Nisan ayındaki bir araştırmanın sonucunda ortaya çıkmış durumda.

Geri çağrıya sebep olan sorun, aracın devrelerinden kaynaklanmakta. Sportage'ın fren kontrol ünitesindeki bir kaplamanın, düzgün mühürlenmemiş olma ihtimali bulunmakta. Bu soruna tuzlu su gibi bir miktar çürüme hızlandırıcı eklendiğinde, kabloların kaplamasının erime ihtimali oldukça artmakta. Bu durum ile karşılaşıldığında da oluşabilecek bir kısa devre bir yangına veya Kia'nın deyimi ile "ısı olayına" sebep olabilmekte.

Sorunun tamiri ise oldukça normal gözükmekte. Kia mağazaları etkilenmiş olan kontrol ünitelerini düzgün bir şekilde mühürlenmiş olanlar ile değiştirmekteler. Eğer bir erime/çürüme sorunu yoksa da mağaza sadece sorunlu olan mühürlü kaplamayı değiştirecek.

Kia'nın tahminlerine göre geri çağrılan araçların yüzde birinden azı bu soruna sahip ancak her zaman olduğu gibi, araç üreticileri yangın tehlikesini riske atmamayı tercih etmekteler. Kia, bu "ısı olaylarının" dokuz tanesinden haberdar olduğunu söylerken, herhangi bir yaralanmanın olmadığını belirtmekteydi.

Değişime kadar da Kia, araç sahiplerinin araçlarının açık alana ve diğer arabalardan uzağa park etmelerini önermekte. Araç sahipleri, değişim bildirimlerini 28 Kasım itibari ile almaya başlayacaklar...

Okuyucu Yorumları