KickAssTorrents'in patronu tutuklandı; site kapatıldı!

Tüm dünyada ünlü Torrent sitesi KickAssTorrents, aldığı bu büyük yarayla muhtemelen tarihe karıştı!

Bir Torrent devi çöktü!

Popüler torrent sitesi KickAssTorrent'in sahibinin bugün tutuklanmasının ardından site, erişilmez hale geldi. Sitenin kullanıcılarının bundan sonra başka bir kaynak bulması gerekecek gibi görünüyor.

Polonya polisi, sitenin sahibi olduğu iddia edilen 30 yaşındaki Ukraynalı Artem Vaulin'i Polonya'da tutukladı. İki farklı telif hakkı ihlaliyle suçlanan Vaulin telif haklarını çiğnemenin yanında kara para aklama suçlamasıyla ABD'de hakim karşısına çıkacak. Vaulin'in KickAssTorrents'i 2008'de yayın hayatına geçirdiği biliniyor. Vaulin, ABD tarafından tutuklanmış bulunuyor - bunun nedeni, KickAssTorrents sunucularının Chicago'da bulunması.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan basın duyurusunda ABD'li avukat Zachary Fardon, "telif hakkı ihlalinin hayatını yaratıcı işleri üzerine kuran sanatçılara ve şirketlere büyük bir fatura çıkardığını, Vaulin'in interneti kullanarak bu sanatçılara büyük bir zarar verdiğinin iddia edildiğini" söyledi. Yardımcı avukat Leslie R. Caldwell'e göre ise Vaulin'in dağıttığı lisanslı materyalin değeri, 1 milyar doların çok üzerinde.

Popülerlik anlamında The Pirate Bay'i geçen KickAssTorrents, bugüne kadar çoğunlukla manşetlere çıkmaktan kendini koruyabilmişti. Şikayete göre sitenin aylık 50 milyon eşsiz ziyaretçisi bulunuyordu.

Torrent sitelerinin kapatılması, bu sitelerin gelecekte model değiştirerek IP adresi hızla değişen, hack'lenmiş bilgisayarlar üzerinden hizmet sunmaya başlamasına neden olabilir. Bu yöntemi kullanan yasa dışı forumlar her birkaç dakikada bir IP adresi değişikliği yaptığından, kapatma girişimlerini oldukça zorlaştırıyor.

Okuyucu Yorumları