KitKat'ın kullanım oranı sıçrama yaptı!

Android'in kullanılabilir haldeki son sürümü KitKat, bakın cihazların ne kadarına girmeyi başardı...

Android KitKat hızlanıyor!

Android'in en son sürümü KitKat, Jelly Bean, Gingerbread ve Ice Cream Sandwich'lerden oluşan tüm Android dünyasında ne kadar yere sahip?

Görünen o ki KitKat, Android sürümleri arasındaki yerini sağlamlaştırmayı başarmış. Google'ın sunduğu bilgilere göre Android KitKat'ın Ağustos başı itibariyle tüm Android sürümleri arasındaki kullanım oranı, yüzde 20.9'a ulaşmış bulunuyor. Temmuz ayında bu oran, yüzde 17.9, Haziran'da ise yüzde 14.9 idi, dolayısıyla sürümün yaptığı sıçramalar kayda değer. Firma, büyümenin detaylarına girmese de bunda LG G3, Samsung Galaxy Tab S gibi önde gelen cihazların ve KitKat'a güncellenen eski telefon ve tabletlerin payı büyük.

KitKat'ın pazar payını genişletmesi, diğer tüm Android sürümlerinin gerilemesi anlamına geliyor. 4.0.x sürümlerini kapsayan Ice Cream Sandwich, yüzde 10.06 paya sahip ve tek haneli oranlara düşmek üzere. KitKat'ın şu an en çok kullanılan sürüm olan Jelly Bean'i bir gün geçmeyi başarıp başaramayacağı ise bir soru işareti. Android L'nin çıkmasına az kaldığını ve büyük bir güncelleme olduğunu düşünürsek, KitKat'ın çok daha fazla büyümesi için zaman kalmamış olabilir.

Okuyucu Yorumları