KitKat, nihayet Lollipop'a yenildi!

Açıklanan son rakamlar, Android için uzun süredir devam eden bir devrin kapandığını söylüyor!

...Ve bir devir kapandı!

Teknoloji devi Google, mobil işletim platformu Android'in her bir versiyonunun aktif cihazlardaki çalışma oranlarını gösteren en güncel verilerini paylaştı.

7 Mart'ta sona eren yedi günlük bir dönemi kapsayan söz konusu veriler, arka arkaya üç aydır Lollipop'un giderek daha fazla benimsendiğini ve fakat Marshmallow'un da kullanım oranını neredeyse ikiye katladığını gösteriyor. Diğer yandan Marshmallow'un bu büyüme oranı Lollipop'la karşılaştırıldığında aynı dönemde onun ancak yarısı kadar büyüdüğü görülüyor.

Android 6.0 Marshmallow'u kullanıma sunmaya bundan beş ay önce başlayan Google, şimdiye kadar mevcut cihazların yalnızca yüzde 2.3'ünün bu versiyonla çalışmasını sağlayabildi. Bu oran yine de geçtiğimiz aya göre önemli bir yükselme. Zira geçen ay Android cihazların yalnızca yüzde 1.2'si Marshmallow'la çalışıyordu. Bununla birlikte, aradan geçen beş ayı düşündüğümüzde bu bir başarı olmaktan da uzak. Zira bir önceki versiyon Android Lollipop'un sunulmasından beş ay sonra bu sürüm cihazlarda yüzde 5.4'lük bir kullanıma ulaşmıştı.

Bir yıl önce yayınlanan Android 5.1 Lollipop da ayrıca geçtiğimiz en büyük artışını yaşayarak tabanını yüzde 2.1'den yüzde 19.2'ye yükseltti. Mevcut tabloya göre yüzde 16.9'luk Android 5.0'ı da hesaba kattığımızda Lollipop şu an en çok kullanılan versiyon durumunda. Onun ardından ise son verilerde yüzde 1.2 düşüş yaşayarak yüzde 34.3'e gerileyen KitKat geliyor.

Okuyucu Yorumları