"Kıyamete" 3 dakika kaldı!

Dünya'nın sonunun geleceği günü simgeleyen "kıyamet saatinden" kötü haber geldi!

"Kıyamete" 3 dakika kaldı!

Bilim adamlarının oluşturdukları "Kıyamet Saati" bir süredir gece yarısına üç dakika kalayı gösteriyor. İnsanlığın Dünya'yı yok etmeye ne kadar yakın olduğunu göstermek için ayarlanan sembolik saat, 1984 yılı Soğuk Savaş günlerinden beri gece yarısına en yakın olduğu ana geçtiğimiz yıl ulaşmıştı ve bu yıl da aynı noktada kalacak gibi görünüyor.

Saati kontrol eden Bulletin of Atomic Scientists grubu, gece yarısına üç dakika kalmasının kıyamete çok yakın olduğumuz anlamına geldiğini söylüyor ve 2016 yılında saatin kollarını hareket ettirmeyeceklerinin işaretini veriyor. Bu kararın iyi bir gelişme olduğunu söylemek mümkün değil ve grup, dünya liderlerinin dikkatlerini atom silahlarının ve iklim değişikliğinin getirdiği tehlikeye çevirmelerinin gerektiğini iddia ediyor.

Kurul, çoğunluğu Nobel ödüllü kişilerin oluşturduğu sponsorlar kurulu ile beraber düzenli bir şekilde Dünya'daki sorunları irdeliyor ve saatin dakika kolunu hareket ettirmeye karar veriyor. Bu karardaki en etkili öğeler ise, nükleer silah ve iklim sorunları oluyor. Bulletin'in Sponsorlar Kurulu'ndan Lawrence M. Krauss, Paris iklim anlaşmasına ve ABD ile İran arasındaki anlaşmaya rağmen, Dünya'daki sorunların halen ciddi tehlike yarattığını söylüyor.

Saat, son olarak geçtiğimiz yıl, 2012'den beri durduğu 11:55 konumundan iki dakika ileri alınmıştı. Saatin geriye hareket etmesi için tek yol ise insanların ve politik liderlerin düşünce biçimlerini değiştirmeleri.

"Kıyamet Saati"nin geçmişi 1947 yılına kadar dayanıyor. Saatin gece yarısına en fazla yaklaştığı yıl, 1953 yılıydı ve 11:58'e ayarlanmıştı. Dünya'nın en güvende olduğu zaman ise 1991 yılıydı ve saat 11:43'ü göstermekteydi...

Okuyucu Yorumları