Kodak Ektra: Hem Fotoğraf Makinesi, Hem Telefon!

Fotoğraf devinin merakla beklenen akıllı telefonu, Ektra adıyla birlikte resmi olarak ortaya çıktı!

Beklenen telefon yüzünü gösterdi!

Takip edenler bilirler: Bir süredir Kodak'ın akıllı telefon tanıtacağına ilişkin çeşitli bilgiler geliyordu. Sonunda beklenen oldu ve Kodak, akıllı telefonunu tanıttı. Tabi konu Kodak olunca, kuşkusuz akıllı telefonun fotoğraf yetenekleriyle donatılmış olması bekleniyor ki öyle de oldu... Kodak Ektra, üst düzey fotoğraf yeteneklerini, akıllı telefonla birleştiriyor.

Kodak'ın 1940'lı yıllardaki kamerası Ektra'dan ilham alınarak baştan tasarlanan Kodak Ektra, ana kamerasıyla 21 MP ve f2.0 diyaframa sahip lensi, optik imaj sabitleyici ile beraber sunuyor. Otofokus sahibi olan ve 4K video kaydı imkanı da tanıyan Ektra, ayrıca ön yüzde de 13 megapiksel kamerayı kullanıcılarına sunuyor. Kamera arayüzünde çok sayıda mod seçeneği olan Ektra, elbette panorama, HDR ve manüel ayarları da fotoğraf severlerin parmaklarının ucuna getiriyor.

Kodak Ektra, yalnızca kamera yetenekleriyle değil, aynı zamanda güçlü akıllı telefon donanımıyla da ilgi odağı olacak gibi. 5.0 inç boyutunda Full HD ekranın sahibi olan Ektra, Android 6.0'la çalışıyor ve 10 çekirdekli Helio X20 işlemciden güç alıyor. 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza ve 3000 mAh batarya gibi özellikleriyle de dikkat çekici duran telefon, microSD kart desteğinin de sahibi.

Kodak Ektra, aralık ayında satışa sunulacak ve fiyatı 550 dolar civarında olacak. Telefonun ülkemizdeki akıbeti ise henüz bilinmiyor.

Kodak Ektra: Hem Fotoğraf Makinesi, Hem Telefon!
Okuyucu Yorumları