Kompleks çiplerin babasını kaybettik...

Sorunsuz bilgisayarları gerçek yapmaya hayatını adayan büyük dahi, hayata gözlerini yumdu!

Teknoloji dünyasının kaybı...

Stanford Üniversitesi profesörü ve kompleks çipler ile sorunsuz bilgisayarların öncüsü kabul edilen Edward McCluskey, 86 yaşında hayatını kaybetti. Geçtiğimiz hafta Stanford News tarafından açıklanana göre McCluskey, 13 Şubat tarihinde vefat etmişti.

McCluskey, kombinasyonal devreler için ilk algoritmayı, MIT'de doktora öğrencisi iken geliştirmişti ve Bell Labs'da stajyer olarak çalışırken ilk olarak geliştirmeyi yapmıştı.

McCluskey, 1956 yılında doktorasını kazandıktan sonra 1959 yılına kadar Bell'de araştırma çalışanı olarak görev aldı ve daha sonra Princeton'a geçerek, elektrik mühendisliği alanında yardımcı doçentlik yapmaya başladı. Bu arada Princeton Üniversitesi Bilgisayar Merkezi'ni de kurmuştu.

1966 yılında da Stanford Mühendislik fakültesine katılarak mantık devrelerindeki geçicilerin modern teorisini üretmişti ve devam eden devrelerin çalışma modları konseptini formüle etmişti.

Stanford News'in söylediğine göre McCluskey, Stanford Üniversitesi'nde de Centre for Reliable Computing'i (CRC) kurdu ve bilgisayar bozulmalarını engellemek için hata toleransı olan sistemlerin tasarımına yardımcı oldu.

McCluskey'nin 5 çocuğu, 11 torunu ve bir de büyük torunu bulunmakta...

Okuyucu Yorumları