Korsan yazılıma karşı sert önlemler geliyor!

Yazılım devi, yazılımlarına korsan kullananlar için yeni ve sert bir sisteme geçeceğini duyurdu!

Korsan yazılıma yeni önlem!

Adobe yazılımlarının kullanıcılar için oldukça pahalıya mal olduğu bir gerçek. Dolayısıyla birçok kullanıcının, oldukça işlevsel araçlar sunan bu yazılımların korsan kopyalarını kullanıyor olması da aslında bir sürpriz değil. Hatta Adobe'un yazılımlarının korsan kullanımı o denli yaygın ki, bazı kullanıcılar bunların yetkilendirilmemiş yazılımlar olduklarının bile farkında olmayabiliyor. Diğer yandan, bu yüksek fiyatlar karşısında korsan yazılım kullanmayı kabul edilebilir bir eylem olarak görenler de oldukça fazla.

Korsan meselesi konusunda nihayet esaslı bir adım atmaya karar veren Adobe, bu doğrultuda "Adobe Genuine Software Integrity Service" adlı yeni bir yazılım geliştirdiğini duyurdu. Yakın bir zamanda bütün Adobe uygulamalarında yer alacak olan bu yazılım, uygulamalardaki program dosyalarını tarayarak değiştirilmiş olup olmadıklarını kontrol ediyor. Ve bu inceleme sonucunda dosyaların korsan yazılımlara ait olduğunu tespit ederse aşağıdaki uyarıyı gösteriyor.

Korsan yazılıma karşı sert önlemler geliyor!

Bu hizmete dair daha fazla bilgi edinebileceğiniz bir web sitesi de yayınlayan firmanın bu anlamda temel amacının kullanıcıları orijinal olmayan yazılımların tehlikelerine karşı bilgilendirmek olduğunu belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları