Küçük değil ama ucuz iPhone 5 geliyor...

Daha küçük bir iPhone bekleyenlere kötü, daha ucuz bir iPhone bekleyenlere iyi haberlerimiz var...

iPhone 5'ten son dedikodular!

Apple'ın iPhone serisi için çıkaracağı yeni iPhone hakkında birçok iddia ortaya atıldı, bunlardan biri de iPhone 5'in daha ince ve düşük fiyatlı bir şekilde iPhone Nano adıyla piyasaya sürüleceğiydi. Şimdiki iddia ise iPhone 5'in iPhone 4'ten boyut bakımından daha ince değil ama fiyat bakımından daha düşük fiyatlı olacağı... New York Times da isimsiz bir kaynaktan yayınladığı haber ile Apple'ın bundan sonra daha küçük bir iPhone yapmayı düşünmediğini belirtiyor.

Firmadan sızdırılan bilgiye göre firma şu anda daha uygun fiyatlı bir model yapmak için telefonun değişik sürümleriyle uğraşıyor. Ayrıca telefonun bellek boyutu ya da kamera kalitesi dahil olmak üzere tüm iç kısımları, cihazın boyutunda değişiklik yapılmadan tasarlanacak.

Bu durumu onaylayan bir başka kaynak ise daha küçük bir cihazın doğal olarak daha pahalı olacağını ve kullanım zorluğu yaşatabileceğini, dolayısıyla da geliştiricileri yeniden uygulama yazmaya itebileceğini belirtiyor.

Teknik özellikleri kırpılmış bir iPhone 5...

Teknik özellikleri kırpılmış bir iPhone 5...

Apple'ın cihazın fiyatını düşürmekte başvuracağı yöntemlerden başta geleni tabii ki cihazın teknik özelliklerini düşürmek. Şirketin, en azından farklı iPhone 5 sürümlerini satışa sunmasını bekleyebiliriz.

Örneğin dahili belleği olmayan ya da çok küçük olan bir model... iPhone 5'te daha az fiziksel bellek yer alacağı ve bununla birlikte, kullanıcıların verilerinin MobileMe üzerinde saklanabileceği belirtildi. Flash bellek ucuza mâl olmadığı için böyle bir değişikliğe gidilmesi, iPhone'un fiyatında önemli bir düşüş getirebilir.

iPhone 5'in çıkış tarihi hakkında birçok söylenti olsa da şimdilik kesin bir tarih yok. Resmi çıkış tarihi Haziran 2011'de duyurulacak.

Okuyucu Yorumları