Kusursuz telefon bizce böyle olmalı!

Modern akıllı telefonlar, çok iyi olsalar da kusursuz değiller. Peki kusursuz telefon nasıl olmalı?

Kusursuz telefon nasıl olmalı

Akıllı telefonlar, hızla gelişmeye devam ediyorlar. Her yeni model, birkaç nesil önceki telefonun adeta hurda gibi görünmesine neden oluyor - ancak akıllı telefonlarımız halen kusursuzluğa ulaşmış değiller. Bu sorunun çözümü, telefon üreticileri tarafından aranıyor. Biz ise CHIP Online olarak kusursuz telefonu hayal etmekten zarar gelmeyeceğini düşündük. Apple, Google gibi firmaların bize kulak verme ihtimalinin düşük olduğunu biliyoruz; ancak hayal kurmamızda sanırız sakınca yok. İşte bize göre kusursuz telefonun özellikleri...

Kırılmaz donanım

Kusursuz bir akıllı telefonun bileşenlerinin bizce çok daha dayanıklı olması gerekiyor. Korumalı, güçlü bir gövde ve üzerinde neyle yazarsak yazalım çizilmeyen bir ekran, hayalimizdeki kusursuz cihazın özellikleri arasında. Bir başka seçenek, nereden düşerse düşsün kırılmayan, esnek maddelerden oluşan bir telefon olabilir. Apple'ın bu tür bir teknolojinin patentini aldığını hesaba katarsak, bükülebilir bir iPhone, bizden çok uzakta olmayabilir.

Kişiselleştirme seçenekleri, daha fazla sensör...

Kişiselleştirme seçenekleri, daha fazla sensör...

Kişiselleştirme seçenekleri

Kusuruz bir telefonun kişiselleştirme seçeneklerinin hayal edebileceğimizden bile fazla olması gerekiyor. Apple, kullanıcı deneyimini kontrol altında tutmak istediğinden, bunun iPhone'da olması zor. Ancak açık kaynak kodlu işletim sistemleri, daha fazla kişiselleştirme olanakları sunabilirler.

Varsayılan uygulamaları silebilmek, kilitsiz bootlader gibi özellikler, kusursuz telefonun vazgeçilmezleri arasında.

Daha fazla sensör

Kusursuz telefonun bugünkü cihazlardan daha fazla sensöre ihtiyacı var. Eklenebilecek faydalı sensörler arasında termometre ve basınçölçer var. Bu sensörler günümüzün bazı telefonlarında bulunsa da, çoğunda yok. Eklenebilecek diğer sensörler arasında nefes analiz sensörü, karbon monoksit algılayıcısı ve hatta duman alarmı sayılabilir.

Kamera özellikleri

Kusursuz telefonun en azından pahalı bir kompakt kamerayla eşdeğer kameraya sahip olması gerekiyor. Bazı kullanıcılar bunun zaten geçerli olduğunu söyleyebilir, ancak en iyi kameralar sadece PureView'lu Windows Phone cihazlarında bulunuyor.

Güç

Kusursuz telefonun en az birkaç gün şarja ihtiyaç olmayacak bir pille gelmesi gerekiyor. Böylece ortalama bir kullanımla gün içinde biten pil derdinden kurtulabiliriz. Ancak bu sorunun çözülmesi, diğerlerine göre biraz daha zor olabilir.

Okuyucu Yorumları