Kuzey Kore usulü Netflix: Manbang!

İnternet sansürü konusunda sabıkalarıyla tanınan Kuzey Kore, şimdi de kendine ait, Netflix benzeri bir servis sunmaya başlıyor!

Kuzey Kore usulü Netflix: Manbang!

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (Kuzey Kore) halkı sınırlı internet erişimine sahip olabilir ancak şanslı (ve sadık) olan kişiler, artık Netflix tarzı bir yayın hizmetine sahip olacaklar.

Manbang adı verilen sistem, bir modeme ve daha sonra telefon hattına bağlı bir kutu olarak sunulmakta. Bu kutu, bir HDMI kablosu ile televizyona bağlanıyor ve kullanıcılar, beş içerik kanalına erişim imkanına sahip olurken, gazeteyi de okuyabiliyor ve lider Kim Jong-un hakkında haberler veren özel bir kanala ulaşabiliyor.

Sariwon yetimhanesinde bir öğretmen olan Kim Geun Hee'nin devlet medyasına söylediğine göre "çocuklar yeni ilgi çekici videoları yayımlanmalarından daha sonra da göstermek için bir yatkınlığa sahipler. Ancak, artık filmleri onlara tekrar gösterebildiğimiz için mutluyuz ve çocuklar da eğleniyorlar."

Her ne kadar bu hizmetin Dünya'nın geri kalanındakiler ile karşılaştırması garip olsa da, Kore'nin halkının dış dünya kadar yüksek teknolojiye sahip olduklarını hissetmelerini sağlamak için sunulan bir hizmet olduğu düşünülebilir.

Sonuç olarak ülke zaten kendi işletim sistemi, kendi bilgisayar oyunu, kendi sosyal ağı ve - kime inandığınıza göre - kendi hidrojen bombasına sahip durumda.

Ancak bu yeni hizmet kutusunun kaç kişi tarafından kullanılacağı şüpheli bir durum. İnternet erişimi, Kuzey Kore halkı için oldukça sınırlı durumda; sadece en güvenilir hükumet çalışanlarının erişim imkanı bulunmakta ve onların da ziyaret ettikleri siteler tamamen kayıt altında tutulmakta...

Okuyucu Yorumları