Land Rover Defender efsanesi "ölüyor"

1948'den beri kesintisiz üretilen efsane, yıllar sonra yolun sonunu gördü!

Bir efsane daha "ölüyor"

Artık simgesel hale dönüşmüş olan Land Rover Defender'ın 33 yıllık kesintisiz üretimi, geçtiğimiz gün resmen durduruldu. Solihull fabrikasında Jaguar Land Rover tarafından üretilen Defender'ın kökleri, 1948 yılındaki orijinal araçlara kadar takip edilebiliyor ve bu da modeli, Dünya'nın ilk dört çeker araçlarından biri yapmaya yetiyor.

Land Rover, o sıralarda Rover mühendislik yöneticisi olan Maurice Wilks tarafından düşünülmüş ve Rover'ın tepe yönetiminin desteği ile üretilmişti. Tepe yönetimdem Maurice, Anglesey adasına dağılmış olan aileler için hafif bir traktör ve offroad aracı olarak da görev alabilecek bir model istemekteydi.

Defender'ın kendisini göstermesini sağlayan şey ise gücü ve performansıydı. Aracın her parçası bir amaca hizmet ediyor ve bozuldukları zaman kolaylıkla değiştirilebiliyordu. Bu güçlü araç, çoğu durum karşısında çalışmaya devam edebilmekteydi. Defender'ı pek çok açıdan Sovyetler Birliği'nin AK-47 tüfeğininin Britanya sürümüne benzetmek mümkün.

Defender'ın üretimini durduran ise, Avrupa Birliği tarafından 2020 yılında etkin olması planlanan yeni emisyon standartları oldu. JLR, artık bu aracı standartlara uygun bir şekilde modifiye edemeyeceğini belirtti ve böylece, bir efsane de yolun sonuna gelmiş oldu.

Okuyucu Yorumları