Laptop beklerken tanıtılmayan cihaz geldi!

Microsoft, 2013 yılında, henüz tanıtılmayan bir cihazın prototipini, bir kullanıcısına yanlışlıkla işte böyle göndermiş...

3 yıl sonra ortaya çıkan gerçek!

2013 yılında yaşanan ilginç bir alışveriş hikayesi, Business Insider'ın yayınladığı haberle ilk kez gün yüzüne çıktı.

Miami'de yaşayan 25 yaşındaki Jia Li, 2013'te Microsoft'un sitesinden yeni bir dizüstü bilgisayar siparişi verdi. Siparişi kapısına geldiğinde Li, kargonun üstünde güvenlik bandı olduğunu fark etti. Paketi açtığında tuhaf bir manzarayla karşılaştı; daha açıklanmasına 2 ay olan Xbox One'ın prototip bir sürümü...

Li'nin elindeki Xbox'un üzerinde zebra desenleri vardı, bu desen prototipin fotoğrafının çekilmesini zorlaştırmak için kullanılmış bilinen bir teknik. Laptop'la Xbox'un tam olarak nasıl karıştığı hakkında bir bilgi yok. İnsan hatası da olabilir, bilgisayar hatası da.

Li kutuyu açtığında zebra desenli Xbox One, güç kablosu, görüntü ve ses kabloları ve bazı evraklar buldu. Yalnız kutunun içinde bir gamepad veya Kinect kamera bulunmuyordu. Konsolu TV'ye bağlayıp çalıştırdığında karşısına çıkan ekranda "Kryptos" yazıyordu. Bu Xbox One'ın kod isimlerinden biri.

Nihayetinde Li, Microsoft'la bağlantıya geçti. Microsoft yolladığı bir temsilci aracılığıyla prototipi Li'den geri aldı ve yaşanan sıkıntının geride bırakılması için Li'ye yeni bir Xbox 360 hediye etti. Tabii ki siparişini verdiği dizüstü de Li'ye teslim edildi.

Okuyucu Yorumları