Laptop pilinin ömrü nasıl uzatılır?

Laptop'uzunun pilinin ne kadar uzun ömürlü olacağı, alacağınız bu basit önlemden geçiyor...

Laptop pilinizi koruyun!

Lityum iyon piller, aynı elbiselerimiz, eşyalarımız ve bizler gibi yıpranabiliyorlar. Bunu engellemenin bir yolu olmasa da, yavaşlatmak için yapabileceğiniz şeyler var.

Laptop pilinizin yıpranmasına ve ömrünün azalmasına en çok onu şarj edip boşaltmak katkıda bulunuyor. Pilinizi şarj etmekten ve kullanmaktan tamamen vazgeçemeyeceğiniz bir gerçek. Ancak mümkün olduğu kadar az şarj-deşarj işlemi yaparak, onu kullanmadığınızda sökerek laptop pilinizin ömrünü uzatabilirsiniz.

Laptop'unuzun pilini takmadan onu kullanmanın bazı dezavantajları var. Örneğin dışarı çıkarken pilinizi dışarda unutmamanız, hatta çıkmadan önce birkaç saat şarj etmeniz gerekecektir. Bunun yanında PC'nizin içinde pil yokken onu kullanırken elektriklerin kesilmesi halinde, PC'nizi pil enerjisini kullanamayacağından kapanacaktır.

Daha pratik bir çözüm ise PC'nizin bir hafta veya daha uzun süre şebeke elektriğinden ayırmayacağınızı düşündüğünüzde pilinizi çıkartmak olabilir. Pilinizi kullanmadığınız sürede şarjının bir kısmının kendiliğinden boşalabileceğini unutmayın. Bu nedenle dışarı çıkmadan önce onu şarj etmeniz gerekebilir.

Okuyucu Yorumları