"League of Legends Şampiyonluk Ligi" başladı.

Türkiye'de eSpor Profesyonel Ligine Kavuştu, 'League of Legends Şampiyonluk Ligi' Başladı.

LoL ligi başladı!

Riot Games, gnçtrkcll ve Coca-Cola Zero işbirliğiyle Türkiye'nin ilk profesyonel eSpor ligi olan "League of Legends Şampiyonluk Ligi" başladı. Sezon boyunca Türkiye'nin önde gelen profesyonel eSpor takımlarının çekişmeli mücadelelerine sahne olacak ligde, Ağustos'ta gerçekleştirilecek muhteşem finalle şampiyonluk kupası sahibini bulacak.

Türkiye'de eSpor kavramının en büyük destekçisi Riot Games Türkiye, gnçtrkcll ve Coca-Cola Zero işbirliğiyle Türkiye'nin ilk profesyonel eSpor ligi olan 'League of Legends Şampiyonluk Ligi'nin başladığını düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

Dünyada milyonlara hitap eden eSpor heyecanını Türkiye'ye taşıyan Şampiyonluk Ligi, sezon boyunca profesyonel takımların çekişmeli mücadelesine sahne olacak. İnternet üzerinden canlı yayınlanacak Lig boyunca gerçekleştirilecek müsabakalar sonucunda final mücadelesine hak kazanan takımlar, Ağustos'ta gerçekleştirilecek muhteşem finalde Türkiye Şampiyonluğu için mücadele edecek. Şampiyon takım ise uluslararası arenada Türkiye'yi temsil edecek.

Beşiktaş, eSpor liginde mücadele edecek dünyadaki ilk spor kulübü oldu

Türkiye'nin ilk 'Profesyonel eSpor Ligi'ni hayata geçirmenin eSpor'u desteklemek adına ortaya koydukları çabalar için önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Riot Games Türkiye eSpor Yöneticisi Bora Koçyiğit, şunları söyledi: "Riot Games olarak Türkiye'de eSpor kavramını daha geniş kitlelerle buluşturmak ve yaygınlaştırmak için büyük çaba gösteriyoruz. Bu çabalarımız neticesinde dünyada bir ilk gerçekleşti ve Beşiktaş profesyonel eSpor ligine dahil oldu. Bunun bir benzeri daha yok."

"Geçtiğimiz yıl 10 binden fazla kişinin katılımıyla Ülker Sports Arena'da gerçekleştirdiğimiz League of Legends Türkiye Finali'nden lider ayrılan takımın Dünya Şampiyonası'nda bölge elemelerine kadar yükselmesi bizim için büyük bir adımdı. Bu yıl gnçtrkcll ve Coca-Cola Zero işbirliğiyle bu vizyonumuzu bir adım daha ileri taşıdık ve Türkiye'nin ilk Profesyonel eSpor Ligi olan Şampiyonluk Ligi'ni hayata geçirdik."

Türkiye'de Lisanslı eSporcu Sayısı 3 Bine Yaklaştı

Tüm dünyada kısa sürede büyük hayran kitlelerine ulaşan eSpor, ülkemizde de büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Türkiye'de eSpor adına 7 bin 757 kayıtlı takım, 42 bin 664 takıma kayıtlı oyuncu ve 2 bin 560 lisanslı sporcu yer alıyor. Riot Games eSporun gelişmesi için 2014 yılı içerisinde 700'den fazla turnuva gerçekleştirdi.

Okuyucu Yorumları