Leica'nın yeni kamerasında LCD ekran yok!

Leica'nın yeni dijital kamerası M-D Typ 262, belki de piyasanın en farklı kamerası olabilir!

LCD ekranı "çöpe attılar"

Leica'nın yeni dijital kamerası, arka LCD'yi kaldırarak kullanıcıları geçmişe götürmeyi planlıyor. Alman kamera ve lens üreticisi, tanıttığı Leica M-D Typ 262 ile kullanıcıların dijital fotoğrafçılıktan daha önceki bir zamana dönerek sadece o anda fotoğraf çekmeye odaklanacaklarını söylemekte. Arka LCD'nin yerinde ise eski tip bir ISO ayarı bulunmakta ve tabii ki LCD bulunmadığı için her şey için analog ayarlar söz konusu.

Çekilen her fotoğrafın anında kontrol edilmesinin artık alışıldık bir lüks olduğu düşünülürse, bu özellikten vazgeçmenin ilginç bir fikir olduğu söylenebilir. Leica'nın algılayıcıları, yüksek kalite ile detay yakalayabilmeleri ile ünlü ve Typ 262, 24 megapiksel algılayıcısı sayesinde aynı kaliteye ulaşmakta zorluk yaşamayacak gibi görünüyor. Onboard Maestro görüntü işlemcisi RAW görüntüleri DNG olarak kaydediyor ve kullanıcıların mükemmel olmayan fotoğraflar üzerinde işlem yapmaları için yeterince esneklik sağlıyor.

Bununla beraber kamera, video çekmek için kullanılamıyor. LCD ekranın bulunmadığı düşünülürse, bu kararın çok da şaşırtıcı olmadığı söylenebilir.

Okuyucu Yorumları