Lenovo, cep telefonunda havlu mu atıyor?

Cep telefonu pazarında zarar ettiğini açıklayan bu dev, telefon işinden ayrılıyor mu?

Cep devi bırakıyor mu?

Motorola'yı da satın alıp bir anda cep telefonu dünya çapında pazarında dördüncü büyük oyuncu olan Lenovo, geçtiğimiz günlerde bu pazarda zarar ettiğini açıklamış, 6 yıl sonra ilk kez uğradığı zararın boyutunun ise tam 714 milyon dolar net olduğu ortaya çıkmıştı. Hem Motorola'nın satın alımı, hem Vibe model cep telefonlarının beklendiği kadar ilgi görmemesi sonucunda birtakım değişikliklere gideceği açıktı. Buna istinaden ortaya çıkan haberlere göre ise Lenovo, Vibe cep telefonlarının ipini çekiyor.

Şu an Motorola, Vibe ve Lemon cep telefonlarıyla üst, orta ve giriş segmente yönelik modeller üreten Lenovo'nun, daha çok orta segmenti kaplayan Vibe modellerinin sonunu getirmeye hazırlandığı iddia ediliyor. Motorola modellerini 235 dolar ila 780 dolar arası satışa sunan Lenovo, bütçe dostu Lemon modellerini ise yaklaşık 95 dolardan pazara sunuyor. Şimdi gelen yeni iddialara göre zarar eden Vibe serisine kilit vurmayı düşünen Lenovo, Lemon ailesini Vibe'ın yerine devredecek. Donanım bileşenleri kapsamında Vibe çizgisinde Lemon modelleri üretebileceği konuşulan Lenovo'nun, böylece fazladan bir ürün bandını ortadan kaldırması bekleniyor.

Ortaya çıkan bu haberlere Lenovo'dan cevap gecikmedi elbette. Lenovo'nun Mobil İş Grubu Pazarlama Yöneticisi Sridhar Ramaswamy'nin açıklamasına göre, Vibe ailesi yoluna devam edecek. Ortaya çıkan bu haberlerin tez elden yalanması, elbette bu haberlerin gerçek olmadığı anlamına gelmiyor. Ne demişler: Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları