Lenovo, Motorola'nın hayrını görmeye başladı!

PC devi Lenovo, sonunda telefonlarda da kar etmeye başladı!

PC devinin yüzü gülüyor!

PC pazarındaki payını arttıran Lenovo, mobil cihaz satışlarında da kar elde etmeye başladı.

Pazardaki genel gevşemeye rağmen PC satışlarından önemli bir gelir elde etmeyi başaran Lenovo, mobil cihaz satışları açısından da tatmin edici bir tablo elde etti. Firma toplam satışlarında geçtiğimiz yıla göre yüzde sekizlik bir düşüş yaşasa da bu çeyrekte 300 milyon dolar gibi sağlam bir net gelir miktarına ulaştı.

Mobil telefon tarafında artık para kaybetme sürecini durdurmayı başaran Lenovo, Motorola'yı da satın aldıktan sonra aradan geçen dört ve altı çeyrek dönemin ardından bu alanda da kara geçti. Motorola cihazlarının satışları son çeyrekte yüzde 25 oranında bir artış gösterdi.

Firmanın en temel gelir kaynaklarından olan PC satışlarının yine oldukça iyi gittiği anlaşılıyor. Geçtiğimiz yıl meydana gelen Superfish güvenlik yazılımı felaketine rağmen Lenovo, PC pazarındaki payını yüzde 21,6'ya çıkarmayı başardı. Genel olarak PC pazarının yüzde 10,9'luk bir küçülme yaşadığını da düşünürsek bu oldukça önemli bir başarı. Lenovo, bu oranları elbette en çok, pazarın yüzde 40'ını domine ettiği anavatanı Çin'deki satışlara borçlu.

Okuyucu Yorumları