Lenovo, patent zengini

Lenovo, 6500'ün üzerindeki patent sayısına her yıl 500'ün üzerinde yeni patent daha ekliyor.

Lenovo, patent zengini

Lenovo, sahip olduğu zengin patent potansiyeli ile geleceğe güvenle bakıyor. Dünya genelinde tablet ve telefondan oluşan akıllı telefon kategorisinde 59 milyon adet satış yapmayı başararak bütün dikkatleri üzerine toplayan Lenovo, büyük inovasyon gücüyle fark yaratıyor.

Şu anda Lenovo, neredeyse 5 bini buluş patenti olan 6500 patente sahip. Şirketin sadece geçen yıl elde ettiği patent sayısı ise 500 rakamına ulaşmış durumda. Lenovo, inovasyon ve tasarımlarda, kullanıcıların cihazlarına uyum sağlamaları yerine kullanıcılara, gereksinimlerine uygun teknoloji ve yeni kullanım senaryoları sağlamak için çok modlu tasarımı benimsemeyi tercih ediyor. Örneğin Lenovo'nun dönüştürülebilir ürünü Yoga ilk kez, insanların dizüstü ve tablet bilgisayar etkinliklerini bir cihazda birleştirmesine olanak tanıyarak dikkat çekmişti.

Zengin teknolojik buluş ve atılımları temel alan Lenovo, ürünlerindeki kalite, güvenilirlik, stil ve hız için standartları belirleyen inovasyona son dönemde her zamankinden daha fazla yatırım yaptı. Marka bu amaç için üç farklı inovasyon tipine odaklanmış durumda. Yoga dizüstü ve tablet bilgisayarlarının, masaüstü bilgisayarlarının ve akıllı telefonların oluşturulmasını içeren donanım ürünlerinin inovasyonu bunlardan ilki. İkinci olarak güvenlik, senkronizasyon ve Bulut'un yanı sıra 4G'nin büyüyen ivmesiyle video odaklı güçlü bir uygulama dizisi çevresinde geliştirilen yeni yazılım uygulamaları yer alıyor. Üçüncü olarak ise biyometrik teknoloji, hareket ve ses denetimine dayalı giriş/çıkış teknolojisi, yeni görüntü teknolojisi ve yeni malzemeler gibi temel bileşenler çevresinde inovasyon çalışmaları yapılıyor. Lenovo'nun 625 milyon dolarlık AR-GE yatırımları yaklaşık 3.500 AR-GE mühendisi ile hayata geçerken, inovasyon programları için de son derece güçlü bir altyapı oluşturmuş durumda.

Okuyucu Yorumları