Lenovo, yine BlackBerry'nin peşinde olabilir!

Geçen sene BlackBerry'yi almak isteyip alamayan teknoloji devi, şimdi şansını bir kez daha deniyor!

Yine BlackBerry'nin peşinde!

BlackBerry'nin satılacağına dair haberler, belirli periyodlarla karşımıza geliyor. Raporlar doğruysa dardaki firmanın son talibi, Lenovo.

Lenovo'nun daha önce, geçen senenin Ekim ayında BlackBerry'yi satın alma girişiminde bulunduğu biliniyor. Lenovo'nun satın alma girişimi, BlackBerry'nin ulusal güvenlikle ilgili bağlantıları nedeniyle boşa gitmişti. Ancak "konuya yakın kaynaklar", Benzinga'ya yaptıkları açıklamada Lenovo'nun tekrar denemeye hazır olduğunu söylediler.

Siteye göre Çin merkezli firma, hisse başına ilk olarak 15 dolar teklif etmeye, ardından anlaşmayı hisse başına 18 dolar ile tamamlamaya hazırlanıyor. Dedikodular, anlaşmanın bu hafta gerçekleşeceğini ileri sürüyor. İki firma, bu son dedikoduyla ilgili henüz herhangi bir yorum yapmadı.

Lenovo, bu senenin başında Motorola Mobility'yi Google'dan yaklaşık 2,91 milyar dolar karşılığında satın almıştı. İyimser piyasa takipçileri, BlackBerry'nin yeni CEO'su John Chen ve yeni BlackBerry Passport amiral gemisi telefonla yeniden doğabileceğine inanıyor. Bununla birlikte Kanadalı firma, kullanıcı tabanında büyük kayıplar yaşamaya devam ediyor.

Okuyucu Yorumları