Lenovo'da taşlar yerinden oynadı!

PC pazarının dev markasında yaşanan değişim, baş döndürecek kadar büyük!

PC devinde büyük değişim!

Lenovo, yönetim seviyesinde büyük değişikliklere imzasını attı. Lenovo'nun Group başkanı ve baş işletme yöneticisi olan eski Acer CEO'su Gianfranco Lanci, artık daha önce PC Group olarak bilinen PC and Smart Devices Group'un yöneticiliğine geçmiş bulunmakta. Lanci, 2011 yılının sonralarında yaşanan bir anlaşmazlık sebebiyle Acer'den kovulduktan sonra 2012 yılında Lenovo'ya katılmıştı. Daha sonra da Acer, iddia edilen bir rakipsizlik maddesi sebebiyle Lanci'ye dava açmıştı.

Lanci, Acer'ı, netbook patlaması gibi oldukça karlı zamanlarda yönetmişti ancak Apple'ın 2010 yılında iPad'i sunması ile Acer'in notebook gelirleri ciddi bir oranda düşmüştü; günümüze kadar da düzelebilmiş değil. Şimdi ise Lanci, Lenovo'nun PC ve tabletlerini yönetecek. Ayrıca, Internet of Things (Nesnelerin İnterneti) için de akıllı cihazların geliştirilmesinden sorumlu olacak.

Lenovo'nun Mobile Business Group'u aynı kalmakta ancak yeni liderleri, başkan olarak görev alacak olan Xudong Chen ve Aymar de Lencquesaing olacak. Daha önceden Motorola'nın başkanı olan Rick Osterloh ise istifa etmiş durumda. Chen, eskiden Lenovo'nun Çin'deki mobil çalışmalarını yönetmekteydi ve de Lencquesaing de Lenovo'nun Kuzey Amerika çalışmalarının başındaki isimdi.

Rol değiştiren bir diğer isim ise, eskiden Enterprise Business Group (Kurumsal İş Grubu) olarak bilinen Data Center Group'un CTO'su Peter Hortensius oluyor. Hortensius daha önce firma genelinde CTO görevini yerine getirmekteydi ve kendisi, Lenovo dizüstü bilgisayarlarında bulunan Superfish reklam yazılımı ile ortaya çıkan skandalda firmaya rehberlik yapmıştı. PC'lere ve mobil cihazlara yeni teknolojilerin getirilmesinin arkasındaki itici güç olan Hortensius, artık yeteneğini sunucular gibi kurumsal donanımların geliştirilmesi için kullanacak.

Data Center Group ise, bölüm başkanı Gerry Smith tarafından yönetilmeye devam edecek.

Ayrıca Lenovo, Lenovo Capital and Incubator Group adı altında yeni bir grup daha kurmuş durumda. Bu yeni grup, mobil cihazları bulut ve diğer hizmetler ile desteklemeye odaklanmış olacak. Firma, daha önceden yaptığı Stoneware satın alımı ile şimdiden bulut hizmetleri sunmakta ve Reachlt gibi uygulamaların bulunduğu paketler sayesinde de kullanıcıların bulut dosyalarına mobil cihazlar ve PC'lerden kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlamakta.

Bütün bu değişiklikler, 1 Nisan tarihinde hayata geçirilecek...

Okuyucu Yorumları