Lenovo'ya Red Dot Tasarım ödülü

Lenovo'nun Yenilikçi Tasarımları 10 Red Dot Tasarım Ödülüyle rekor kırdı.

Lenovo'ya ödül

Lenovo, ürünleriyle ödülleri toplamayı sürdürüyor. Dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden biri sayılan Red Dot Tasarım Ödülleri'nde geçen yıl 6 ürünle "yılın tasarımı" ödülüne layık görülen Lenovo, bu yıl çıtayı daha da yükselterek 10 ürünüyle ödül aldı.

Tasarımda mükemmelliğin yarıştığı Red Dot Tasarım ödüllerinde Lenovo'nun, masaüstü bilgisayara yepyeni bir şekil kazandıran Horizon 2s Masa Tableti ve A740 modelleri, Y40 dizüstü bilgisayarı, ThinkVision Pro2840m ve X24 monitörleri, ThinkStation P900 iş istasyonu, 14 inç'lik ThinkPad Yoga çok modlu dizüstü bilgisayarı, ThinkPad Stack, ThinkPad Tablet ve aksesuarları ile pek çok tasarım ödülünün sahibi ThinkPad X1 Carbon'u ödüle layık görüldü.

Tasarımlar müzede sergilenecek

Sadece en iyi tasarıma sahip ürünlerin ödüle layık görüldüğü yarışmada 56 ülkeden 5000 ürün yarıştı. Jüri ise tasarım ve endüstri konusunda uluslararası deneyime sahip 38 kişiden oluştu. Kazanan ürünler, Almanya Essen'deki Red Dot Tasarım Müzesi'nde sergilenmesinin yanında, sergi kataloğu ve online multi-medya sergide de yer alacak.

Red Dot ödüllerine her yıl layık görülmenin büyük bir onur olduğunu belirten Lenovo Think Ürün Grubu Tasarım Başkan Yardımcısı David Hill "Bu ödüller, heyecan verici ürünler yaratmamızın devamını da sağlıyor. Bu yıl ödül alan ürünlerimizin çeşitliliği, şirketin takım çalışmasını ve Lenovo'nun özgün tasarım konusunda ulaştığı noktayı da kanıtlıyor," dedi.

Lenovo'nun şimdiye dek toplam 37 ödül alarak Red Dot Tasarım ödüllerinde uzun süren bir başarıyı yakaladığını belirten Lenovo PC Tasarım Başkanı Johnson Li, "Uluslararası gerçek tasarım fizyolojisi ile benzersiz kullanıcı deneyimine odaklanan Lenovo'nun tasarım ekibi, girişimci ruhuyla gelecekte daha inovatif ürünler tasarlayacak," diye konuştu.

Okuyucu Yorumları