LG G Pad 8.3 elimizdeydi!

LG'nin yeni tabletini elimize aldık ve denedik! İşte bizi gerçek anlamda şaşırtan bir cihaz...

LG G Pad 8.3'ü denedik!

LG G Pad 8.3, en son teknolojik özelliklere sahip olmasa da etkileyici bir tablet.

Cihazı elimize aldığımızda onun LG'ye değil başka bir markaya ait olduğunu düşündük, çünkü G Pad 8.3 çoğunlukla metalden oluşan ince bir cihaz. LG, tablette otomobil ve uçaklardan etkilendiğini söylüyor. Tabletin tasarımındaki alüminyum, sert bir plastik tarafından çerçevelenmiş. LG, arka kapağın büyük bölümünde metal kullanmalarının aslında cihazı hafifleştirdiğini iddia ediyor.

İyi bir ağırlık dengesi olan cihaz, 338 gram ağırlığında. LG, 8.3 inç'lik bir ekran kullanmalarının rakipleriyle ilgisi olmadığını, yaptıkları bir araştırma sonucunda elin maksimum genişliğinin 127.29 mm olduğunu keşfettiklerini ve bu boşluğu mümkün olduğunca doldurmayı amaçladıklarını söylüyor.

Ortaya çıkan cihaz, gerçekten de ele rahatlıkla oturuyor. Hafifliği ve ince çerçeveleri, onu tek elle tutmayı son derece kolay bir hale getiriyor.

LG G Pad 8.3'ün sundukları, özel uygulamalar...

LG G Pad 8.3'ün sundukları, özel uygulamalar...

Cihazın sol üstündeki güç ve ses düğmelerine basmak oldukça kolay. G Pad'i bir akıllı cep gibi kullanabilmek de mümkün ve cihaz, bu özelliğiyle dikkat çekecek gibi duruyor.

Piyasadaki en iyi tabletlerin 300dpi ve daha üstünü sunduğunu hesaba kattığımızda, 1.920x1.200 çözünürlüklü G Pad'in görüntüsünün netliğinden şüpheliydik. G Pad 8.3'ü örneğin LG G2 ile video oynatırken karşılaştırdığınızda fark oldukça yüksek, ancak yine de biz tabletin ekranını beğendik. Tabletin yeni ekranında video izlemek, internette gezinmek adeta bir zevk.

Cihazın üst kısmında depolama alanını genişletmeniz için bir microSD slotu yer alıyor. Bu slot, tasarımı hiç bozmuyor. Arka tarafta ise LG, çift hoparlör kullanmış. Bu sayede videolarda ve müzik dinlerken güçlü bir ses elde edebiliyorsunuz. Hoparlörler, özellikle tableti bir yüzey üzerine yerleştirdiğinizde daha yüksek ses veriyorlar, aynı akıllı ceplerde olduğu gibi.

LG, G Pad 8.3'e bazı özel işlevler de eklemiş. Bunlar arasında Jelly Bean'li telefonunuzu tablet ile eşleştirmenize izin veren Q Pair uygulaması var. Bu uygulama sayesinde örneğin telefonunuza bir çağrı geldiğinde onu tabletinizden kabul veya reddedebiliyorsunuz. Q Pair, telefonunuz üzerinde mesajlaşmanıza (SMS, Facebook, Hangouts, Whatsapp) da izin veriyor. Uygulama, harika bir arayüze sahip olmasa da işini yapıyor.

LG'nin sunduğu birçok özellik arasında olan Q Slide ise uygulamaları pencereye dönüştürmenize ve arka planda farklı bir uygulamayı kullanmaya devam etmenize izin veriyor.

Kamera, donanım ve ilk kararımız

Kamera, donanım ve ilk kararımız

Kamera ve donanım

G Pad 8.3'te 5MP arka ve 1.3MP'lık ön kameralar bulunuyor. Testimizde iki kameranın da sorunsuz çalıştığını gördük.

Gücünü Snapdragon 600 işlemciden alan G Pad 8.3, piyasadaki en iyi işlemciye sahip olmasa da görevini yerine getirecek kadar hızlı. LG, tablette Snapdragon 800'ü de kullanmayı düşündüğünü, ancak Snapdragon 600'de karar kıldığını söylüyor. Yani LG, biraz daha uzun pil ömrünü ve daha serin bir tableti, daha hızlı bir tablete değişmiş görünüyor.

Firmanın tablette kullandığı bileşenler için bu kadar ince düşündüğünü ve üstelik bunu bizlere açıkladığını görmek bizce oldukça hoş.

İlk karar

LG'nin G Pad 8.3 ile beklenenden çok daha üstünü verdiğini düşünüyoruz. Teknik özellik listesini ilk gördüğümüzde bizi böyle etkileyici bir cihazın karşılayacağını hiç düşünmemiştik.

Cihazın tasarımı beklediğimizden çok daha üst seviyede. Cihazı tek elinizle tutmak oldukça rahat ve kolay.

LG G Pad 8.3'ün tek dezavantajı, cihazın ne zaman piyasaya sürüleceğinin ve fiyatının henüz bilinmemesi. Tabletin Galaxy Note 8.0 gibi rakiplerinden biraz daha ucuz olmasını bekleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları