LG G4 vs. Galaxy S6 vs. HTC One M9

LG G4,. Galaxy S6 ve HTC One M9'un temel özelliklerini karşı karşıya getirdik!

3 dev karşı karşıya!

Piyasadaki en iyi Android'li telefonların başında Samsung Galaxy S6, LG G4 ve HTC One M9 geliyor. Peki testlerimizde 90'dan aşağı puan almayan bu harika cihazlar arasında ne farklar var? İşte hızlı karşılaştırmamız.

Kullanılan malzeme

Bu alanda üç telefon da birbirinden farklı. HTC One M9, şık görünümlü alüminyum gövdeye sahipken Galaxy S6'nın her iki yüzü de camdan oluşuyor. LG G4'te ise yüksek kaliteli deri kullanılmış. Ancak G4'ün plastik gövdeli, daha uygun fiyatlı bir modeli de bulunuyor.

Performans ve işletim sistemi

Üçlünün her biri, aynı işletim sistemiyle geliyor, ancak arayüzleri oldukça farklı. Samsung TouchWiz'in son sürümü, artık çok daha hafif ve renk düzeni daha iyi. Çok hızlı Exynos işlemci ve yüksek hızlı RAM'le birlikte Galaxy S6, çok iyi bir performans sunuyor. HTC One M9'da ise işletim sistemi için ek 5GB yer ayrılmış. One M9, S6'dan hızlı olmasada LG G4'ten daha hızlı çalışıyor. LG G4, Android üzerinde çok fazla değişiklik yapmıyor ve beraberinde getirdiği ek uygulamaları kaldırmanıza izin veriyor.

Ekran ve kamera

QHD, QHD ve Full HD... HTC One M9, rakiplerine göre daha düşük çözünürlük sunsa da parlaklık konusunda en iyisi. Samsung, AMOLED teknolojisi sayesinde en iyi ekrana sahip. Yüksek kontrastlı bu ekran, zengin siyahlar sunabiliyor.

Kameralarda LG, genel anlamda en iyisi. G4, renkleri isabetli, keskin fotoğraflar çekebiliyor. Galaxy S6, bu alanda G4'ün sadece biraz gerisindeyken HTC'nin kamerası, biraz geriden takip ediyor.

Okuyucu Yorumları