LG G5 sizi gözünüzden tanıyabilir!

LG'nin bir sonraki amiral gemisi G5'te, hep konuşulan ama hiç gerçek olmayan bu özellik bulunabilir!

LG G5'den bomba özellik!

Telefonlara yönelik "yakın gelecekteki büyük teknolojiler" arasında sayılan göz tarama teknolojisi, LG'nin 2016 amiral gemisi LG G5'le gelebilir.

Güney Kore'den gelen bir rapora göre biyometrik uzmanı IRIENCE, LG G5'te de kullanılacak bir iris tarama modülü geliştirdi. Rapordan üzerindeki çalışmaların devam ettiğini anlaşılan teknolojinin LG G4 Note'a yetişmesi zor görüyor. Ancak 2016'nın başında tamamlanması umuluyor, bu yüzden göz tarama işlevini LG G5'te görme ihtimalimiz yüksek.

IRIENCE'in şu sıralar göz algılama mesafesini 30 cm'den 50 cm'ye çıkarmak için uğraştığı söyleniyor. Firma bunu başardığında telefonun kilidini açmak için onu gözünüze yaklaştırmanız bile gerekmeyecek. Bunun yanında iris algılama, parmak izine göre çok daha gelişmiş ve güvenli olduğundan, bir başkasının sistemi kandırıp telefona erişim sağlaması, parmak izindekine göre çok daha zor olacak.

Göz tarama işlevi yeterince iyi çalışırsa LG G5'in kilidini açmak, eğlenceli bir iş haline gelebilir. İşlevin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini, dahası gerçekten tutulup tutulmayacağını yaklaşık 6 ay sonra görebileceğiz.

Okuyucu Yorumları