LG G5 ve Galaxy S7 karşı karşıya!

LG ve Samsung'un yeni amiral gemileri G5 ve Galaxy S7'yi tüm yönleriyle karşılaştırdık!

LG G5 mi, Galaxy S7 mi?

Galaxy S7 ve LG G5'in tanıtımının üzerinden birkaç hafta geçti. 2016'nın telefonları, birçok teknoloji blog'u tarafından incelendi, haklarında olumlu ve olumsuz yorumlar yapıldı. Peki iki telefonu karşı karşıya getirdiğimizde karşımıza nasıl bir tablo çıkıyor?

Samsung ve LG'nin telefonları, kağıt üzerinde benzer teknik özelliklere sahipler. RAM miktarı, depolama seçenekleri, kablosuz bağlantı, biyometrik işlevler ve hızlı şarj, her iki telefonda da birbirine benziyor. Ancak bazı farklar da var.

Ekran

İki telefonda da QHD çözünürlüklü ekran bulunuyor. LG G5'in ekranı, 5,3 inç ile S7'nin 5,1 inç'lik ekranından biraz daha büyük. Samsung, Super AMOLED teknolojisini kullanmayı sürdürürken LG G5 halen LCD teknolojisini kullanıyor. Bu, çoğu kullanıcı için önemli olmasa da bazı kullanıcılar, AMOLED ekranların canlı renklerini tercih edebiliyor.

Kamera

Samsung, Galaxy S7'de megapiksel sayısını bilerek düşürdü ve piksel boyutunu büyüttü. Bu değişikliklerin nasıl sonuç verdiğini internette birçok yerde görmeniz mümkün. LG ise megapiksel sayısını artırmadı ancak ikinci bir kamera ekleyerek geniş açılı çekimleri mümkün hale getirdi. Dolayısıyla iki firmanın farklı alanlara odaklandığını görüyoruz.

Pil

Pil

Samsung, eleştirilen pil boyutunu Galaxy S7'de 3.000mAh'e yükselterek onu hızlı şarj yetenekleriyle donatmış. Ancak Galaxy S7'nin pilini çıkarmanız halen mümkün değil. LG G5'teyse biraz daha küçük, 2.800mAh'lik bir pil bulunuyor. Çıkartılabilen bu pil, LG'nin modüler yapısının bir parçası.

Tasarım

Galaxy S6'yla istediği tasarımı bulduğunu düşünen Samsung, bu sene tasarımda büyük bir değişiklik yapmadı. Ancak arka tarafa eklenen kavis sayesinde Galaxy S7 ve S7 Edge'i tutmak, eskisinden daha kolay hale gelmiş.

LG ise tasarım konusunda U dönüşü yaparak arka taraftaki ses düğmelerini kaldırmış bulunuyor. Güç düğmesi arkadaki yerini korurken, hemen altına yeni bir parmak izi tarayıcısı eklenmiş. LG G4'ün arka yüzündeki kavis de G5'te bulunmuyor.

Sonuç

Teknik özellikleri bir yana bırakırsak iki telefon arasındaki en büyük fark, odaklandıkları noktalar. Galaxy S7, S6 ve LG G5'e göre gösterişe daha az önem veren bir telefon. Asla güçsüz olduğunu söylemiyoruz, ancak Samsung küçük değişikliklerle kusursuz telefonu yakalayacağını düşünmüş.

LG G5 ise modüler yapısıyla deneysel alanlara adım atarak farklı bir yol izliyor. G5'e yüksek ses kalitesinden drone kumandasına istediğiniz özellikleri eklemeniz, işlevselliğini kendinize göre düzenlemeniz mümkün.

Her iki telefonun da müthiş Android cihazları olduğundan şüphe yok. Hangisini tercih edeceğiniz ise beklentilerinize göre değişiyor.

Okuyucu Yorumları