LG, G6'da Modüler Konseptten Vazgeçebilir!

G5'in satış rakamlarının düşüklüğü, LG'nin G6'da sürpriz bir karar almasına neden olabilir!

LG'den sürpriz G6 kararı!

LG G5, geçtiğimiz Nisan ayında görücüye çıkarıldığında sıra dışı modüler konseptiyle oldukça büyük bir yankı uyandırmıştı. Cihazın değiştirilebilir bataryası fotoğrafın alt kısmından çıkartılabiliyor ve diğer bazı aksesuarlar da ekstra bir işlevsellik kazandıracak biçimde sonradan eklenebiliyordu.

Diğer yandan endüstride hatırı sayılır bir ses getirmesine rağmen cihazın ve aksesuarların satışının yeterine yüksek olmaması nedeniyle, LG bu konsepti devam ettirmek konusunda kararlı görünmüyor. Koreli haber sitesi ETNews'de yer alan habere göre LG G5'in devamı niteliğindeki LG G6'nın görece daha geleneksel bir tasarıma sahip olduğu belirtiliyor.

Henüz bu söylentiyle ilgili LG'den resmi bir açıklama gelmese de, firmanın daha önce Cnet'e yaptığı açıklamada bunun tam tersi bir yaklaşım söz konusuydu. Zira firma yetkilisi, düşük satış rakamlarına rağmen LG'nin modüler konseptte ısrar etmeye devam edeceğini söylemişti.

Bununla birlikte modüler konseptten uzaklaşılması aynı zamanda bu noktada belirli yatırımlar yapmış olan geliştiriciler ve tüketiciler için de bir hayal kırıklığına neden olabilir. Zira hem geliştiriciler hem de tüketiciler söz konusu cihaza gösterdikleri ilginin ardından modüler ekosistemin gelecekte daha da geliştirileceğini umuyorlardı.

Okuyucu Yorumları